U Turskoj uhapšeno najmanje 100 policijskih zvaničnika

Izvor: Blic, 23.Jul.2014, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Turskoj uhapšeno najmanje 100 policijskih zvaničnika

Turske vlasti uhapsile su juče najmanje 100 policijskih funkcionera zbog sumnje da su ilegalno prisluškivali istaknute zvaničnike, uključujući i premijera Redžepa Tajipa Erdogana.

Većina aktivnih i bivših istaknutih policijskih funkcionera uhapšena je u Ankari, Izmiru i Dijarbakiru.

Ovo je najnovija akcija državnih vlasti protiv protivnika turskog premijera uoči predsedničkih izbora 10. avgusta. Dnevni list "Hurijet" navodi da su racije istovremeno izvršene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u čak 22 grada. Samo u Istanbulu je policija izvršila raciju na 200 adresa.

Uhapšeni se sumnjiče za špijunažu, neovlašćeno prisluškivanje, krivotvorenje zvaničnih dokumenata, kršenje prava na privatnost, fabrikovanje dokaza i kršenje tajnosti istrage, navode turski mediji.

Premijer Erdogan optužuje pristalice svog bivšeg saveznika Fetulaha Gulena da imaju preveliki uticaj u turskoj policiji i sudstvu i da su mu namestili korupcionaški skandal kako bi ga svrgnuli sa vlasti uoči lokalnih izbora u martu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.