U Ribnici kritično

Izvor: RTS, 18.Apr.2014, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Ribnici kritično

Usled višednevnih obilnih kiša, nivo reka u kraljevačkom kraju je u stalnom porastu, i na pojedinim mestima dostignuta je kritična granica. Poplavljeno je dvadesetak kuća, ugroženo nekoliko mostova i desetina hektara oranica.

Reke u kraljevačkom kraju i dalje rastu, a najkritičnija situacija je u priobalju Ribnice i Kameničke reke.

Ribnica je potkopavanjem obala ugrozila nekoliko kuća u istoimenom naselju u Kraljevu. Najveća opasnost preti porodičnoj kući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dragane Ignjatović. Njena majka Dragica Tomić kaže da je za dva sata nivo Ribnice porastao za čitav metar i da velika opasnost preti i komšijskim kućama na obali.

Nivo reke dostigao je nivo manjih mostova koji su jedina veza naselja sa Kraljevom. Po rečima Dragoslava Salinića, ukoliko se nešto hitno ne preduzme, most će biti srušen, a meštani odsečeni od sveta.

U Kamenici, voda je ušla u nekoliko vikendica, a u zaseoku Drežinci, zbog odrona, obustavljen je saobraćaj prema Goču.

Stanovnici najugroženijih mesta organizovali su redovna dežurstva, a Štab za vanredne situacije, kako je rečeno dopisniku RTS-a, stalno prati stanje na terenu.

rts.kraljevo@rts.rs

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.