Traže se srpska preduzeća: Ponude za privatizaciju 403 firme

Izvor: Kurir, 21.Sep.2014, 07:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže se srpska preduzeća: Ponude za privatizaciju 403 firme

Najveći broj ponuda za posrnula preduzeća dali su privrednici iz Srbije, ali su stigle i 72 ponude iz Nemačke, 35 iz SAD, 34 iz Bugarske...

BEOGRAD - Na javni poziv za privatizaciju 502 preduzeća stigle su 1.732 ponude za 403 preduzeća - rekao je sinoć ministar privrede Željko Sertić.

Najveći broj ponuda za posrnula preduzeća dali su privrednici iz Srbije, ali su stigle i 72 ponude iz Nemačke, 35 iz SAD, 34 iz Bugarske, 26 iz Rusije, i 21 iz Velike Britanije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Sertić je za RTS istakao da je broj pristiglih ponuda bio veliko iznenađenje, koje govori da je Srbija privlačna investitorima. On je naveo da ima i ponuda za kupovinu dela imovine, za strateška partnerstva ili rad i ulaganje.

Rok za ponude istekao je 15. septembra i Agencija za privatizaciju ima rok od 45 dana da predloži resornom ministarstvu koje će preduzeće ići u stečaj.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.