Tramp želi da proširi nuklearne kapacitete SAD

Izvor: B92, 22.Dec.2016, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp želi da proširi nuklearne kapacitete SAD

SAD treba da ojačaju i prošire svoje nuklearne kapacitete, izjavio je novoizabrani presednik Sjedinjenih Država Donald Tramp, javlja BBC.

Tramp, koji će u januaru preuzeti funkciju predsednika, kaže da SAD moraju da preduzmu takve akcije “dok se svet ne urazumi po pitanju nuklearki“.

Milijarder je tu izjavu dao samo nekoliko sati nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da Rusija mora da ojača svoj nuklearni potencijal.

BBC ističe da SAD imaju 7.000 nukelarnih oružja, a Rusija 7.300.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OPASAN PLAN TRAMPA: Želi da proširi nuklerani kapacitet SAD

Izvor: Telegraf.rs, 22.Dec.2016

SAD treba da ojačaju i prošire svoje nuklearne kapacitete, izjavio je novoizabrani presednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp, javlja BBC...- SAD moraju u velikoj meri da ojačaju i prošire svoje nuklearne kapacitete sve dok se svet ne urazumi u vezi sa nuklearnim oružjem - naveo je Tramp...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.