Tinejdžerka preko Jutjuba molila siledžije da je ostave na miru, mesec dana kasnije se ubila

Izvor: Blic, 12.Okt.2012, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tinejdžerka preko Jutjuba molila siledžije da je ostave na miru, mesec dana kasnije se ubila

Petnaestogodišnja Kanađanka Amanda Tod pronađena je mrtva samo nekoliko nedelja nakon što je na Jutjubu objavljen video-snimak u kome preklinje svoje mučitelje da je ostave na miru.

UPOZORENJE Upozoravamo čitaoce da bi video snimak na kraju ovog teksta mogao da uznemiri osetljive osobe

Nije više mogla da podnese šikaniranje: Amanda Tod

U video-spotu, koji je postavila na internet 7. septembra, Amanda je putem poruka napisanih na listovima hartije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << “ispričala” kako su je nasilnici maltretirali i priznala da je dva puta pokušala da izvrši samoubistvo.

Kako navodi “Vankuver san”, Amanda je bila učenica desetog razreda alternativne osnovne škole u Kokvitlamu.

Maltretiranje je počelo kada je, nakon što je nabavila vebkameru, poslala prijateljima fotografiju svojih obnaženih grudi.

Deo poruke koju je Amanda postavila na Jutjubu

Posle toga su počeli da je vređaju nepoznati ljudi, a kada se preselila u drugi grad i upisala u drugu školu, ponovo je postala žrtva mobinga, pošto je ušla u ljubavnu vezu sa starijim muškarcem koji je imao devojku.

Kada je u njihovoj vezi nestalo žara, devojka muškarca s kojim je bila u vezi pretukla ju je na očigled gomile ljudi koji su navijali i urlali da bi je zatim ostavili u jednom jarku.

Jedna od poslednjih “poruka” koju je pokazala u video-spotu je potresna fotografija njene ruke s nekoliko posekotina.

Smrt ove devojke navela je lokalne političare da objave njen video-spot kako bi stali na put maltretiranju. “Mobing mora da prestane”, rekla je premijerka Britanske Kolumbije Kristi Klark.

VIDEO > Devojka izvršila samoubistvo zbog maltretriranja (UPOZORENJE: Upozoravamo osetljive čitaoce da ne gledaju video zbog uznemirujućeg sadržaja):

Povezane vesti: Ohajo: Vlasnik oslobodio divlje zveri, pa se ubio

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devojka pre samoubistva tražila pomoć putem Jutjuba (VIDEO)

Izvor: Press, 12.Okt.2012

Kanađanka Amanda Tod (15) pronađena je mrtva samo nekoliko nedelja pošto je na Jutjubu objavila snimak u kome preklinje svoje mučitelje da je ostave na miru.

Nastavak na Press...

UŽAS: Tinejdžerka se ubila nakon što je na “Jutjubu” objavila da je školski drugovi zlostavljaju! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 13.Okt.2012, 12:01

Petnaestogodišnja Amanda Tod iz Kanade izvršila je samoubistvo mesec dana nakon što je objavila video u kome opisuje kakvoj je psihofizičkoj torturi bila izložena u školi. Njen vapaj za pomoć niko nije shvatio ozbiljno

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.