Telefonsko pomirenje DSS i SNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2009, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telefonsko pomirenje DSS i SNS

BEOGRAD - Lideri Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica i Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić u direktnom telefonskom razgovoru otklonili su "šumove na vezama" između dve stranke i najavili čvršću saradnju u narednim danima, saznaju Novosti.

Posle iznenadne i žustre polemike između Aleksandra Vučića i Miloša Aligrudića oko toga ko je posredno pomogao vlasti da izglasa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zakon o informisanju, Nikolić i Koštunica će se možda već u sredu videti ne bi li i u četiri oka povratili međusobno poverenje.

Pre telefonskog "pomirenja", prvi čovek naprednjaka javno je upitao Koštunicu da li junski dogovor njih dvojice još važi i da li je šef DSS pokretač napada na SNS.

Koštunica je za Novosti potvrdio da je inicirao razgovor sa Nikolićem: "DSS ima jasan politički cilj da Srbija ovoj naopakoj vlasti što pre vidi leđa, jer joj je davno istekao rok".

Prema rečima Koštunice, to znači da je za DSS "predmet kritike samo ova vlast, koja počiva na lažima i prevarama, i koja svakodnevno nanosi veliku štetu zemlji".

"Zato sam odmah pozvao Nikolića kako bismo prevazišli nesporazum i nastavili normalnu saradnju zasnovanu na usaglašenim principima zajedničkog delovanja", rekao je Koštunica.

Lider DSS dodaje i da se dogovorio sa Nikolićem da narednih dana održe sastanke na kojima će podrobnije razgovarati o zajedničkom delovanju.

"Sada, kada je vlast donela zakon protiv slobode medija, neophodno je da opozicione stranke bliže sarađuju i pojačaju borbu protiv Vlade koju predvodi DS i koja se više ne libi da svim sredstvima brani goli opstanak na vlasti", smatra Koštunica.

Nikolić je Novostima rekao da mu je lider DSS preneo da napad na SNS ne potiče od njega.

"Složili smo se da je reč o malom incidentu koji nikako ne bi smeo da ugrozi visoko postavljeni zajednički cilj da srušimo Dinkića i Tadića", rekao je Nikolić.

Taj cilj, dodao je predsednik SNS, nikako ne bi trebalo da ugrožavamo međusobnim nesuglasicama.

Podsetimo, zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić, nakon glasanja u Skupštini Srbije, optužio je šefa poslaničke grupe DSS Miloša Aligrudića da je njegova stranka dala kvorum za usvajanje izmena Zakona o informisanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Koštunice, sarađujemo li

Izvor: Politika, 01.Sep.2009

Lider naprednjaka Tomislav Nikolić pozvao je juče Vojislava Koštunicu, predsednika DSS-a, da kaže da li je napad Miloša Aligrudića, šefa poslaničke grupe ove stranke, na naprednjake posle glasanja o medijskom zakonu bio „pojedinačno iskakanje ili je odlučeno da se pokvare odnosi između...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.