Izvor: Beta, 21.Dec.2010, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači je stajao iza organizovanog kriminala

BEOGRAD, 21. decembra 2010. (Beta) - Jedan od bivših šefova UNMIK policije, Kanadjanin Stju Kelok, izjavio je da nema ni trunku sumnje da je kosovski premijer i jedan od vodja Oslobodilačke vojske Kosova Hašim Tači stajao iza organizovanog kriminala na Kosovu.

Tači i njegovi saradnici kontrolisali su celo Kosovo, uključujući policiju i granice, rekao je Kelok u izjavi za internet portal RTS-a i dodao da očekuje da će izveštaj o trgovini organima i umešanosti Tačija u organizovani kriminal Dika Martija pokrenuti potpunu istragu.

Kelok, koji je bio šef Odeljenja UNMIK policije za teski kriminal 2000. i 2001. godine, rekao je da su na Kosovu heroin, benzin, žene, oružje i svakakva roba neometano prelazili granicu u posebno obeleženim vozilima.

"Nemam ni trunku sumnje da su Tači i njegovi saradnici stajali iza ovoga. Uostalom, to je bila nagrada pobednicima. Iako se to medjunarodnim organizacijama, možda, nije svidjalo, on je, uz američku podršku, de fakto bio predsednik i nije postojalo ništa što bi tu činjenicu moglo promeniti", rekao je Kelok.

On je dodao i da je i bivši šef UNMIK-a Bernar Kušner redovno bio informisan o kriminalu na Kosovu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši šef Unmik policije: Kušner znao za Tačijeve zločine

Izvor: Press, 21.Dec.2010

Istraga o umešanosti Hašima Tačija u svirepa ubistva srpskih civila na Kosovu i trgovinu ljudskim organima mogla bi lako da dovede do otkrića da su u čitavu aferu umešani i neki visoki evropski zvaničnici .Jedan od nekadašnjih šefova UNMIK policije,...

Nastavak na Press...

Tači: Spreman sam na saradnju

Izvor: B92, 22.Dec.2010, 09:20

Priština, Beograd -- "Nemam šta da krijem i zahtevam da ceo slučaj istraže međunarodna zajednica i kosovske vlasti", rekao Hašim Tači povodom optužbi da se bavio trgovinom organima... U izjavi za agenciju AP, Tači je prvi put od objavljivanja izveštaja Dika Martija rekao da je spreman na saradnju...

Nastavak na B92...

Tači: Spreman sam da sarađujem

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Dec.2010

Kosovski premijer u ostavci Hašim Tači kazao je, povodom optužbi da se bavio trgovinom organima, da nema šta da krije i zahtijeva da cijeli slučaj istraže međunarodna zajednica i kosovske vlasti. On je agenciji Asošijejted pres, prvi put od objavljivanja izvještaja Dika Martija, rekao da je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.