Svarovski u junu počinje gradnju fabrike u Subotici

Izvor: Blic, 15.Jan.2013, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svarovski u junu počinje gradnju fabrike u Subotici

Ministar finansije i privrede Mlađan Dinkić najavio je večeras u izjavi Tanjugu da će austrijska kompanija "Svarovski” u junu početi izgradnju fabrike u Subotici.

Nakon razgovora sa izvršnim potpredsednikom kompanije “Svarovski” Karlom Vagnerom i direktorom za strateški razvoj za globalne operacije Volfgangom Viflerom u Beču, on je objasnio da su mu sagovornici nagovestili da će izgradnja fabrike biti započeta u junu i da će građevinski radovi, kao i unošenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << opreme biti završeno do drugog kvartala 2014.

"U toku narednih godinu dana će biti izgrađena nova fabrika, koja će zaposliti 550 radnika. Ona će biti na 15.000 kvadratnih metara“, rekao je Dinkić dopisniku Tanjuga u Beču.

Srpski ministar je kazao da je jako lepa stvar da tako jedna renomirana kompanija dolazi da investira u Suboticu.

"Sagovornici su mi rekli da će ovo biti samo prva faza, i ako projekat bude uspešan, odnosno i proizvodi budu imali dalje dobru prođu na tržištu, da su spremni da 2015. krenu u dalju fazu“, naglasio je on.

Dinkić, koji je danas učestvovao na konferenciji "Juromani“, ocenio je da je najvažnije što će srpske građevinske firme graditi fabriku "Svarovski“ u Subotici.

Povezane vesti: Kompanija "Svarovski" zvanično u Srbiji "Svarovski" gradi fabriku u Subotici Subotica privlači EU
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svarovski u junu gradi fabriku u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2013

BEČ -..Ministar finansije i privrede Mlađan Dinkić najavio je večeras u izjavi Tanjugu da će austrijska kompanija "Svarovski” u junu početi izgradnju fabrike u Subotici...Nakon razgovora sa izvršnim potpredsednikom kompanije, Karlom Vagnerom i direktorom za strateški razvoj za globalne operacije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Svarovski u junu gradi fabriku

Izvor: B92, 15.Jan.2013

Beč -- Ministar finansije Mlađan Dinkić najavio je da će austrijska kompanija "Svarovski" u junu početi izgradnju fabrike u Subotici...Nakon razgovora sa izvršnim potpredsednikom kompanije "Svarovski" Karlom Vagnerom i direktorom za strateški razvoj za globalne operacije Volfgangom Viflerom u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.