Suđenje Počuči odloženo jer je advokat na odmoru

Izvor: Blic, 23.Jul.2014, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Počuči odloženo jer je advokat na odmoru

Suđenje bivšem portparolu Protivterorističke jedinice (PTJ) MUP-a Srbije Radomiru Počuči zbog poziva na linč aktivistkinja Žena u crnom, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu zbog izostanka njegovog branioca.

Odlaganje suđenja je zatražio pripravnik iz advokatske kancelarije advokata Nemanje Aleksića, koji je obavestio sud da je Aleksić na godišnjem odmoru.

Sudija Tatjana Sretenović je prihvatila predlog da se suđenje odloži, ali je Počuču obavestila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će se naredno suđenje održati sa ili bez prisustva njegovog branioca, jer po zakonu u ovom krivičnom postupku prisustvo branioca nije obavezno.

Na suđenje su došli i članovi nevladine organizacije "Žene u crnom", koje će u ovom postupku zastupati advokat iz Komiteta pravnika za ljudska prava (JUKOM).

Počuča je 27. marta na ličnom Fejsbuk-nalogu pozvao na linč aktivistkinje nevladine organizacije Žene u crnom koje su na Trgu Republike u Beogradu obeležavale 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

On je pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice izmedju sebe", već da se udruže i pretuku aktivistkinje te organizacije.

Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM) je 28. marta podneo krivičnu prijavu protiv Počuče Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog rasne i druge diskriminacije, ali ju je tužilaštvo prekvalifikovalo u krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

YUKOM je u podsetio da je, kao posledica Počučinog poziva na nasilje, ispred prostorija organizacije Žene u crnom održan protest desnicarskih organizacija, koji je rezultirao i peticijom stanara zgrade da se Žene u crnom isele iz svojih prostorija u Jug Bogdanovoj ulici.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Suđenje Počuči odloženo jer je advokat na odmoru. Počuča: Stojim iza svog stava

Izvor: Blic, 23.Jul.2014

Suđenje bivšem portparolu Protivterorističke jedinice (PTJ) MUP-a Srbije Radomiru Počuči zbog poziva na linč aktivistkinja Žena u crnom, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu zbog izostanka njegovog branioca...Odlaganje suđenja je zatražio pripravnik iz advokatske kancelarije advokata...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.