Šta sve možeš da vidiš na Instagramu kad ukucaš #BRE: Rezultati su potpuno BIZARNI (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 19.Apr.2017, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta sve možeš da vidiš na Instagramu kad ukucaš #BRE: Rezultati su potpuno BIZARNI (FOTO)

Sigurno ste nekada ukucavali različite pojmove na društvenim mrežama da vidite šta će vam "iskočiti". A garantovano nikada niste probali da u pretragu ukucate reč "bre" na Instagramu. Na naše iznenađenje pojavila se gomila fotki Afroamerikanaca, kao i, neiznenađujuće, veliki broj fotografija hrane koju su postavili Turci.

A post shared by sunumlarsizin02 (@sunumlarsizin) on Apr 17, 2017 at 12:04pm PDT

Znamo da se ova reč uglavnom koristi u govoru kao univerzalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << uzrečica, ali ne i u pisanju. Mnogi je koriste kada nešto hoće da naglase.

By the seaside with @woodykit #bre #bray #sea A post shared by Niamh Devereux @nifdy (@nifdy) on Apr 17, 2017 at 12:36pm PDT

Pronašli smo podatak da je turskog porekla i da znači "magarac". Navodno postoji i u indijskom jeziku, ali oni to izgovaraju kao "re".

A post shared by Blessed Rose Emwanta (@blessedemwanta) on Apr 16, 2017 at 1:26pm PDT

Opet, prema nekim izvorima, potiče od reči "brother", brate. Pronašli smo i značenje da se "bre" koristi da označi seksi devojku.

#Lovely Morning #KINGS And #QUEENS I'm Not The #Richest...I'm Not The Most #BEAUTIFUL....I'm Not The Most #Stylish...I Can't #Afford For All The Things That I #Want....But I Don't #Pretend To Be All Of #Those....I'm HAPPY With What #GOD Has Given Me... I'm Me....And #Nothing Can #Change Me.. #BRE A post shared by Blessed Rose Emwanta (@blessedemwanta) on Apr 16, 2017 at 11:18pm PDT

Ali, često je i žensko ime Bre, koje se čita Bri.

Happy 19th birthday to the left-handed version of myself! I really don't know where the time has gone... #BRE   A post shared by Drew Guffey (@dguff_12) on Apr 17, 2017 at 6:46pm PDT

Prema jednoj zanimljivoj teoriji, ova reč je uzeta iz jezika kojim su govorili Sefardi, u koji je došla iz španskog. . .

  #jednostavno #nedostajes #bre #марс   A post shared by Душан Грковић (@dusan104e36) on Apr 17, 2017 at 10:25am PDT

Uzrečica beogradskih sefarda bila je "ombre", što znači "čoveče". Hombre, ombre, bre, bre. . .

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRELEPE VODENICE SRBIJE: Ovih 10 odolevaju zubu vremena, kao iz bajke su! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 20.Apr.2017, 08:07

Pre 200 godina u Srbiji je radilo 7.500 vodenica. U današnje vreme one su uglavnom zapuštene zbog nerešenih imovinskih pitanja ili nezainteresovanosti vlasnika da ih obnove. Mnogi se ne bi složili da ih je pregazilo vreme, jer stariji bi rekli da nema lepšeg brašna od onog ispod vodeničkog kamena....

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.