Srpski ministar ne želi obnoviti ‘Staru čaršiju’ Novom Pazaru

Izvor: SandzakPress.net, 02.Sep.2015, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski ministar ne želi obnoviti ‘Staru čaršiju’ Novom Pazaru

Novi Pazar – Potpredsjednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić i Mirjana Andić, direktorica Republičkog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, kako je pisao Radio100+, boravili su prošle godine u Novom Pazaru povodom projekta gradske vlasti o rekontrukciji stare čaršije u najužem centru grada. Ideja je da se, prema riječima gradonačelnika Meha Mahmutovića “uradi puno toga >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << ali da nakon svih radova stara čaršija Novog Pazara sačuva prepoznatljiv duh historijski pečat”. Planira se rekonstrukcija stare čaršije u Novom Pazaru (Radio100+)   21. oktobar 2014. “Očekujemo pomoć stručnjaka iz Zavoda , kako bi smo zajednički, uz pomoć naših arhitekata oplemenili prepoznatljive lokacije parka i stare čaršije. Oplemeniti ove lokacije i učiniti ih atraktivnim posetiocim, velika je stvar, a svemu tome prethodi izrada projektne dokumentacije”, izjavio je Mahmutović pred novinarima. Ljajić – Hoćemo modernu Prvomajsku ulicu!   30. avgust 2015. Dio Prvomajske ulice koji pripada Staroj čaršiji danas je asfaltiran. Radove u tom delu grada obišao je potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, koji je tom prilikom rekao da vlast ispunjava svoja obećanja, te da se u Novom Pazaru intezivno radi i gradi.  Meštani kažu da je Prvomajska ulica bila dostarajla, te da je njena rekonstrukcija veoma značajna za sve građane Novog Pazara, jer ovo najporometnija ulica u gradu.   Stara Baščaršija u Sarajevu Stara čaršija u Skoplju Stara čaršija u Valjevu Stara čaršija u Novom Pazaru nekada Novi Pazar, kao jedan od bisera islamske kulture na Balkanu, nije uspio sačuvati autentičnu arhitekturu u periodu komunizma, kao što je sačuvalo Sarajevo ili Skoplje.  Zato je želja građana Novog Pazara i Sandžaka da se ova kulturna baština vrati u svom punom sjaju.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ekskluzivno – Ljajić odvratio TIKU od renoviranja Isa-begovog hamama u Novom Pazaru

Izvor: SandzakPress.net, 03.Sep.2015, 12:51

Novi Pazar – Tragom teme o pitanju izgleda Novog Pazara i pitanju uništavanja ‘Stare čaršije’, Sandžak PRESS ekskluzivno saznaje da je srpski ministar Rasim Ljajić, zahvaljujući svojim vezama uspio da odvrati tursku agenciju za razvoj TIKA od investiranja u renoviranju Gazi Isa-begovog hamama...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.