Srbija zaslužuje status kandidata

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2011, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija zaslužuje status kandidata"

Šef delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas u Beogradu da Srbija zaslužuje status kandidata za prijem u EU i da treba sačekati odluku lidera 27 zemalja članica u petak, 9. decembra.

"Uslov je bio da se dijalog sa Prištinom nastavi i to se i desilo. Ne može se međutim sakriti činjenica da se odluka donosi u trenutku tenzija na Kosovu i u situaciji u kojoj su povređeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vojnici Kfora", rekao je Dežer na Skupštini Stalne konferencije gradova i opština.

Na skupu u Sava centru, Dežer je izrazio nadu da će se Sporazum o integrisanom upravljnaju granicama/prelazima primeniti i da će biti uklonjene barikade jer one više nemaju svrhu.

Prema Dežerovim rečima Kfor je delovao u skladu sa svojim mandatom i a "mandat Kfora je da održi mir, stabilnost i vladavinu prava".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija zaslužuje status kandidata

Izvor: Beta Video, 07.Dec.2011

BEOGRAD - Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer: Srbija zaslužuje status kandidata (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Slovačka za kandidaturu Srbiji

Izvor: Beta, 08.Dec.2011, 11:31

BRATISLAVA, 8. decembra 2011. (Beta) - Slovačka će se u četvrtak i petak na samitu Evropske unije u Briselu zalagati za dodeljivanje statusa kandidata za EU Srbiji i zato što bi se time učvrstio proreformski trend u korist celog Balkana, izjavio je danas šef slovačke diplomatije Mikulaš Dzurinda...Ministar...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.