Španija za brzu integraciju Srbije u EU

Izvor: Beta, 23.Jun.2010, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija za brzu integraciju Srbije u EU

BEOGRAD, 23. juna 2010. (Beta) - Španija će nastaviti da se zalaže za brzu integraciju Srbije u Evropsku uniju i nakon mišljenja Medjunarodnog suda pravde u Hagu o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova, poručio je šef španske diplomatije Migel Anhel Moratinos (Miguel Angel Moratinos).

U razgovoru sa predsednicom Skupstine Srbije Slavicom Djukić-Dejanović u Madridu, ministar spoljnih poslova Španije je poručio gradjanima Srbije da im je Španija prijatelj na putu kojim Srbija nepovratno ide ka EU, saopštio je srpski parlament.

Španija je jedna od pet zemalja članica EU koje nisu priznale nezavisnost južne srpske pokrajine i predsednica srpskog parlamenta je zahvalila na principijelnom stavu podrske naporima Srbije da ocuva svoj teritorijalni integritet i suverenitet na celini svoje teritorije, u granicama priznatim u UN, piše u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tvrda igra

Izvor: Danas, 23.Jun.2010

Pojačavaju se aktivnosti svih zainteresovanih strana u očekivanju mišljenja Međunarodnog suda pravde o nezavisnosti Kosova. Zvaničnici iz Beograda i Prištine šalju u javnost sve tvrđe poruke, a gotovo da nema dana da se i zapadne diplomate ne oglase.

Nastavak na Danas...

Španija snažno podržava Srbiju

Izvor: RTS, 23.Jun.2010

Šef španske diplomatije potvrdio predsednici Skupštine Srbije Slavici Đukić-Dejanović da ta zemlja čvrsto ostaje pri stavu koji je zauzela u vezi sa jednostrano proglašenom nezavisnošću Kosova i Metohije...Drugog dana posete Španiji, predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.