Smajlović: Nepristojna brzina kojom su smenjeni urednici RTV

Izvor: N1 televizija, 24.Maj.2016, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smajlović: Nepristojna brzina kojom su smenjeni urednici RTV

Od politički motivisanih uredničkih smena, odvratnije su mi jedino smene sa lažnim izgovorima, izjavila je danas FoNetu predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović i napomenula da urednici Radio televizije Vojvodina, svi do jednoga, imaju pravo na profesionalnu ocenu svog rada, kao i na redovnu proceduru.

Nepristojna je brzina kojom su posmenjivani. Nisu novinari koferi, pa da se sklanjaju kad nekom zasmetaju, ukazala je Smajlović.

Ovo je veoma loš >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << razvoj događaja za novinarsku profesiju, upozorila je Smajlović, koja smatra da je na delu sukob dve političke opcije, a ne dva uređivačka koncepta.

Na brzinu smenjeni urednici RTV svakako nisu bili kritičari Pajtićeve vlasti, ocenila je Smajlović, ali nemamo nikakvog razloga da verujemo da će novopostavljeni urednici biti kritičari nove naprednjačke vlasti.

Sada imamo i sukob novinarskih udruženja, sa jedne strane NUNS i NDNV, a sa druge Sindikata novinara Srbije i takozvanog PROUNS, konstatovala je Smajlović.

Prema njenim rečima, "naša je nesreća što političari uvek nađu nekoga iz naših redova da vodi njihove bitke".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Smajlović: Smene sa lažnim izgovorima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2016

Od politički motivisanih uredničkih smena, odvratnije su mi jedino smene sa lažnim izgovorima, izjavila je danas FoNetu predsednica Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljiljana Smajlović i napomenula da urednici Radio televizije Vojvodina (RTV), svi do jednoga, imaju pravo na profesionalnu ocenu svog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.