SNS Novi Sad podneo prijave zbog rasipničkog poslovanja

Izvor: Blic, 10.Maj.2014, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS Novi Sad podneo prijave zbog rasipničkog poslovanja

Gradski odbor SNS u Novom Sadu saopštio je da je Tužilaštvu za organizovani kriminal prijavljeno rasipničko poslovanje Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj i pokrajinske vlade, kojim je, kako tvrde, oštećen budžet.

Kako se navodi, u Tuzilštvu ocenjuju da li postoji sumnja da je počinjeno neko krivično delo.

“

Tužilaštvu za organizovani kriminal prijavljeno je rasipničko poslovanje Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razvoj prof. dr Dragoslava Petrovića i Izvršnog veća dr Bojana Pajtića”, navedeno je u saopštenju.

Povodom “štetočinskog subvencionisanja privatnih preduzeća sa ukupno 35

miliona budžetskih evra iz Fonda za sufinansiranje pogona novih tehnologija u AP Vojvodini, u Tužilaštvu ocenjuju da li ‘postoji sumnja da su u radnjama službenih lica u navedenom organu ostvarena obeležja nekog krivičnog dela iz nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal’”, preciziraju novosadski naprednjaci.

U saopštenju je, kao primer “nezakonitih postupaka u poslovima Pajtićevog i Petrovićevog Fonda za nove tehnologije”, navedena predstavka koju su Agenciji za borbu protiv korupcije prošle godine podneli Aleksandar Laćarak i preduzeće “Oxybar” iz Bačke Palanke.

Oni su u tom dopisu “detaljno opisali nezakonitosti i nepravde koje su doživeli kao učesnici na konkursu za dodelu subvencija”, navodi se u saopštenju iz SNS-a i dodaje da je Agencija njihovu predstavku uputila Višem tužilaštvu u Novom Sadu.

To tužilaštvo je, kako tvrde naprednjaci, spojene spise predmeta o “poslovanju Petrović-Pajtićevog fonda” dostavilo Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Gradski odbor SNS ističe da mu se svakodnevno obraćaju gradjani i članovi stranke “sa primedbom da nije dovoljno javno prikazivati sumnjive poslove Pajtić-Petrovićevog fonda za nove tehnologije i drugih pokrajinskih fondova”, nego da traže da taj stranački organ podnese krivične prijave protiv odgovornih.

“

Gradski odbor SNS naglašava da, kao organ jedne političke partije, neće podnositi prijave Tužilaštvu, jer bi takav postupak bio nedozvoljen pritisak na organe gonjenja i pravosudja, u čiju dobronamernost i stručnost ne sumnjamo a čiju nezavisnost podržavamo”.

U saopštenju se dodaje da, s druge strane, novosadski odbor SNS “neće podsticati ali ni sprečavati gradjane, članove SNS, drugih partija pa i Demokratske stranke da sami podnesu prijave o sumnjivim poslovima pokrajinske vrhuške, jer gradjani znaju da su po zakonu dužni da prijave krivično delo”.

Gradski odbor SNS je u proteklom periodu objavio niz saopštenja u kojima je naveo primere, prema oceni tog odbora, nezakonitog poslovanja pokrajinskog Fonda za sufinansiranje pogona novih tehnologija i drugih, a, kako ističu naprednjaci, “sve tvrdnje iz saopštenja objavljenih na stranačkom sajtu zasnovane su na dokumentima”.

Novosadski odbor SNS dodaje da će, u okvirima legitimne borbe protiv “neodgovorne vojvodjanske vlasti” nastaviti da, javnosti i nadležnim organima, saopštava detalje o “spornim poslovima čiji su nalogodavci Pajtić i Petrović, da se takva vladavina nikad više ne ponovi”.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS: Prijave zbog rasipništva

Izvor: B92, 10.Maj.2014

Novi Sad -- Gradski odbor SNS u Novom Sadu saopštio da je Tužilaštvu za organizovani kriminal prijavljeno rasipničko poslovanje sekretarijata za nauku i pokrajinske vlade...Kako se navodi, u Tuzilštvu ocenjuju da li postoji sumnja da je počinjeno neko krivično delo...“Tužilaštvu za organizovani...

Nastavak na B92...

DS: SNS lažima vrši pritisak na pravosuđe!

Izvor: Press, 10.Maj.2014

Povodom saopštenja Gradskog odbora SNS u Novom Sadu, u kojem se navodi da je Tužilaštvu za organizovani kriminal prijavljeno rasipničko poslovanje Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj i pokrajinske vlade, kao i da u Tužilaštvu ocenjuju da li postoji sumnja da je počinjeno neko...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.