Rahoj: Katalonija se neće odvojiti od Španije

Izvor: B92, 16.Jul.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rahoj: Katalonija se neće odvojiti od Španije

Katalonija se neće otcepiti od Španije, izjavio je španski premijer Marijano Rahoj pred izbore koji će u septembru biti održani u toj severoistočnoj regiji.

Kako se navodi, katalonski lideri te izbore vide kao pokazatelj raspoloženja građana prema nezavisnosti.

"Neće biti nezavisnosti Katalonije", rekao je Rahoj na zajedničkoj konferenciji za novinare sa poljskom premijerkom Evom Kopač.

Vlada u Madridu oštro se u prošlosti protivila pokušajima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << katalonskih lidera da održe referendum o nezavisnosti, preneo je Rojters.

Iako separatistički pokret pokazuje znake slabljenja proteklih meseci, prema anketama javnog mnjenja, neke od stranaka u Kataloniji, koje se zalažu za secesiju, spremaju se za izbore, koji bi toj ideji mogli da daju novi podsticaj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rahoj: Katalonija se neće odvojiti od Španije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jul.2015

Katalonija se neće otcepiti od Španije, izjavio je španski premijer Marijano Rahoj uoči izbora u septembru u toj severoistočnoj regiji...Kako se navodi, katalonski lideri te izbore vide kao pokazatelj raspoloženja građana prema nezavisnosti..."Neće biti nezavisnosti Katalonije", rekao je Rahoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.