Radnici iz Tuzle nastavili prema Orašju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Dec.2014, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici iz Tuzle nastavili prema Orašju

Preko 200 radnika tuzlanskih poduzeća nisu postigli dogovor s predstavnicima vlasti TK nastavili su svoj pješački pohod prema Orašju. Dvije noći radnici su proveli izvan svojih domova na putu prema graničnom prijelazu Orašje gdje namjeravaju napustiti BiH i utočište potražiti u nekoj od zemalja EU. 26.12.2014.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Radnici na putu ka Orašju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Dec.2014

Nezadovoljni radnici četiri propala poduzeća s područja Tuzle, koji su u srijedu krenuli pješice ka graničnom prelazu Orašje, svoj put nastavili su i u petak uveče. Djelatnici Crvenog križa i vlasti općine Pelagićevo u Republici Srpskoj odbili su zahtjev radnika da im pruže pomoć i konačište...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.