Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2011, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin u Beogradu: Potvrda vekovnog prijateljstva

BEOGRAD -

Bio je ovo izuzetno uspešan dan za jačanje rusko – srpske saradnje, najkraća je ocena današnje posete ruskog premijera Vladimira Putina Beogradu. Potpisano je više bilateralnih sporazuma, i otvoreni su putevi za nove projekte i saradnju privrednika dveju zemalja. U ekonomskoj saradnji nema granica, poručio je predsednik Srbije Boris Tadić nakon razgovora sa ruskim premijerom Putinom. Konkretno, ruske kompanije će pomoći izgradnju železničkih pruga u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbiji, dok će naši građevinari učestvovati u pripremi Olimpijskih igara u Sočiju i Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine, najavio je Putin.

Premijer Rusije Vladimir Putin izjavio je danas, u susretu sa predsednicom Skupštine Slavicom Đukić Dejanović i šefovima poslaničkih grupa, da u Rusiji nema nijedne političke stranke koja nije prijatelj Srbije.

Putin je istakao da između Rusa i Srba vekovima postoje bliski odnosi i da o tome postoji nacionalni konsenzus u Rusiji.

Putinu oreden Svetog Save

Patrijarh srpski Irinej uručio je večeras u Hramu Svetog Save na Vračaru Orden Svetog Save Prvog stepena premijeru Ruske Federacije Vladimiru Putinu, izrazivši istovremeno tople reči dobrodošlice.

Patrijarh Irinej je Putinu zahvalio za ljubav prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i nastojanju i podršci Rusije da Kosovo i Metohije ostane u sastavu Srbije.

Ruski premijer je zahvalio Irineju na Ordenu istakavši da je sve prolazno i da je samo duhovno ono što nas, kako je rekao, nadživljava.

Primetivši da je Hram Svetog Save prelep, ruski premijer je rekao da je za njega vera iznad svega.

Putin je ukazao i da su neraskidive veze između srpskog i ruskog naroda.

On je po ulasku u Hram celivao ikonu Svetog Save, a zatim se uputio do svetog paraklisa Ermila i Stratonika, prvih beogradskih mučenika, gde je celivao ikonu Bogorodice.

Putinu je Orden uručen u prisustvu velikog broja Beograđana koji su satima strpljivo čekali dolazak ruskog premijera.

Putinu je Orden Dekretom Svetog arhijerejskog Sinoda dodeljen još 2007. godine na predlog tadašnjeg srpskog patrijarha Pavla, ali mu je on uručen večeras, jer ranije nije bilo prilike za to.

Orden Svetog Save izdaje se u tri stepena ili reda - prvog, drugog i trećeg, a koji se međusobno razlikuju bojama i kvalitetom pozlate.

Ovo najviše crkveno odlikovanje do sada su dobile brojne istaknute ličnosti iz raznih sfera života.

Uručivanju Ordena u Hramu Svetog Save prisustvovali su premijer Mirko Cvetković, princ Aleksandar Karađorjdević, vladika kanadski Grigorije, vladika Porfirije, vladika Irinej bački i starešina podvorja Moskovske patrijaršije u Srbiji, otac Vitalije Tarasjev.

Obilaskom najveće pravoslavne crkve na Balkanu, Putin je završio jednodnevnu posetu Beogradu. Kolona automobila se od Hrama Svetog Save uputila ka beogradskom aerodromu.

Obraćajući se šefovima poslaničkih grupa u srpskom parlamentu, on je kazao da u Rusiji sve političke stranke imaju ovakav odnos prema Srbiji i da ne zna nijednu stranku koja nema "tople" odnose prema našoj zemji.

Ruski premijer je rekao da se njegova poseta Srbiji odvija uspešno, istakavši da su u poslednjih nekoliko godina unapređene trgovinske i ekonomske veze, kao i politička saradnja između Moskve i Beograda.

Putin je ukazao na značaj parlamentarne saradnje Srbije i Rusije, rekavši da treba proširiti saradnju između poslaničkih grupa i različitih parlamemntarnih tela da bi se formulisale zajedničke pozicije na međunarodnom nivou.

On je rekao i da za taj proces postoji podrška na političkom nivou u Rusiji.

Primer odnosa dve prijateljske zemlje

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas, u razgovoru sa premijerom Rusije Vladimorom Putinom, da odnosi Srbije i Rusije predstavljaju primer odnosa dve prijateljske zemlje i zahvalila Moskvi na principijelnom stavu u pogledu očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Ona je naglasila da su odnosi Rusije i Srbije prijateljski na političkom, ekonomskom, kulturnom, bezbednosnom i drugim poljima i da je reč o dve zemlje koje jedna drugu uvažavaju, poštuju i smatraju za partnera, bez obzira na veličinu ili ekonomsku, vojnu i drugu moć.

"Rusija je velika zemlja, ne samo po prostranstvu ili broju stanovnika, već i po kulturnom nasleđu, istoriji, velikanima koje je dala čovečanstvu, ali i po značajnom udelu u naporima koje ulaže za poštovanje međunarodnog prava, pravnog i bezbednosnog poretka ustanovljenog Poveljom Ujedinjenih nacija (UN)", istakla je Dejanović.

Ona se zahvalila Rusiji na principijelnom stavu koji, kao prijateljska zemlja i stalni član Saveta bezbednosti UN, ima u pogledu očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Dejanović je, tokom sastanka sa Putinom u Skupštini Srbije, rekla da Srbija čini velike napore da se izbori sa ekonomskim teškoćama u kojima se nalazi.

"Razgranati ekonomski odnosi sa Rusijom u mnogome nam pomažu da nastalu krizu prevaziđemo što je moguće brže i sa najmanje moguće štete po ekonomiju naše zemlje", izjavila je Dejanović.

Ona veruje da će poseta Putina dati novi, još snažniji impuls daljem razvoju ekonomskih odnosa dveju zemalja.

"Poznato Vam je da je jedan od strateških ciljeva Srbije što skoriji ulazak u Evropsku uniju. Na tom planu pokušavamo da načinimo što brže i što veće korake i u ovom procesu uloga Narodne skupštine je značajna. Nalazimo se na dobrom putu", ocenila je Dejanović.

Prema njenim rečima, Srbija istovremeno neguje i nastoji da dalje unapredi i odnose sa svim državama sveta.

"Napredak na širokom svetskom nivou može da se postigne samo ako se striktno primenjuju bazični principi međunarodnog prava. Srbija tome iskreno teži", precizirala je Dejanović.

Ona je rekla da je saradnja Skupštine Srbije sa Državnom Dumom veoma dobra, o čemu je razgovarala sa predsednikom Donjeg doma ruskog parlamenta Borisom Grizlovim, prilikom njene posete Moskvi.

"Bilo bi nam veliko zadovoljstvo da se parlamenarna saradnja Srbije i Rusije unapredi na svim nivoima, jer verujem da upravo ovaj vid međudržavnih veza može dati dodatni podsticaj saradnji i na svim drugim poljima", izjavila je Dejanović.

Moguć kredit od 800 miliona dolara

Rusija može da odobri Srbiji kredit od 800 miliona dolara za razvoj projekata, izjavio je danas ruski premijer Vladimir Putin, podsećajući da je Srbija od Ruske Federacije već dobila pozajmicu od 200 miliona dolara.

"Razmatramo paket od 800 miliona dolara za finansiranje konkretnih projekata", rekao je ruski premijer, dodajući da je lista tih projekata u razmatranju.

Rusija i Srbija računaju na saradnju u železničkom saobraćaju, proizvodnji struje, a postoje velike perspektive na sektoru poljoprivrede i građevinarstva.

Kako je za novinare izjavio predsednik Vnješekonombanke (VEB) Vladimir Dmitrijev, ova banka može da kreditira bilo koji od tih projektata, a posebno na modernizaciji srpske železnice.

"Svako učešće ruskih kompanija u inostranstvu može da podrži Vnješekonombanka, a posebno na sektoru saobraćaja i osiguranja izvoznih kredita", rekao je Dmitrijev, a prenela ruska agencija Itar Tas.

Putin i Tadić - razgovori u četiri oka

O statusu počasnog građanina Kosova

Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je danas da će Moskva ostati najveći saveznik Beograda i da je za Rusiju prihvatljivo "sve što je u interesu Srbije".

"Ako je u korist Srbije, polazimo od toga da to odgovara i interesima Ruske Federacije", odgovorio je Putin na pitanje novinarke Makfaksa kako se oseća kao počasni građanin Kosova.

"Razumem političku pozadinu tog pitanja. Ako nešto ide na korist Srbije to odgovara interesima Ruske federacije", rekao je Putin.

Predsednik Srbije Boris Tadić i ruski premijer Vladimir Putin razgovarali su danas u Beogradu, u četiri oka, sat i 45 minuta, čitav sat duže nego što je planirano, a slede razgovori sa delegacijama dve zemlje.

Srpsko-ruskom dijalogu u proširenom sastavu predsedava Tadić, a učestvuju premijer Srbije Mirko Cvetković, njegov zamenik Ivica Dačić, ministri spoljnih poslova i odbrane Vuk Jeremić i Dragan Šutanovac, a sa ruske strane, pored ostalih, ministar energetike Sergej Šmatko i generalni direktor Gasproma Aleksej Miler.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas, na početku razgovora u četiri oka sa premijerom Rusije Vladimirom Putinom, da dve zemlje vezuju vekovni, prijateljski odnosi i najavio potpisivanje sporazuma o strateškom partnerstvu dve zemlje.

Zaštititi civilno stanovništvo u Libiji

Premijer Rusije Vladimir Putin i predsednik Srbije Boris Tadić izneli gotovo identična stanovišta o situaciji u Libiji, izrazivši zabrinutost zbog stradanja civila.

Putin i Tadić su se, odgovarajući na pitanja novinara, založili za zaštitu civilnog stanovništva i odbili da porede situaciju u Libiji sa NATO bombardovanjem Jugoslavije 1999.

"Za nekoliko meseci potpisaćemo sporazum, što je kruna naših odnosa, ali toga ne bi bilo bez Vašeg doprinosa", rekao je Tadić ruskom premijeru.

Poželevši dobrodošlicu Putinu u Beograd i Srbiju, Tadić je naglasio da je ovo zemlja velikog prijateljstva prema Rusiji i ruskom narodu.

Tadić je istakao da su veze Srbije i Rusije istorijske i duhovne, da su zastave i jezici su slični, ali i da su dve zemlje postigle dogovor da grade odnose za budućnost na bazi obostranih interesa.

Putin je naglasio da mu je drago što je posle 10 godina ponovo u Beogradu i što će razgovarati o međusobnoj saradnji dve zemlje.

On je istakao da je obim saradnje Rusije i Srbije u porastu.

Svečani vod garde bio je postrojen u Putinovu čast, a limeni vojni orkestar intonirao je rusku i srpsku himnu.

Putin je do palate došao oklopnom limuzinom, "zilom - 41052", za koji kažu da dostiže brzinu od 195 km na sat i može da izdrži i manji nuklearni udar.

Ruski premijer Vladimir Putin doputovao je Beograd nešto pre podneva.

Putin je iz Slovenije doleteo u 11,45 specijalnim avionom "iljušin", koji su kroz vazdušni prostor Srbije dopratili migovi srpske vojske.

Putina je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao njegov srpski kolega, premijer Mirko Cvetković.

U delegaciji Srbije na aerodromu je bio i potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Meni: Od brancina do telećih medaljona

Predsednik Srbije Boris Tadić prirediće ruskom premijeru Vladimiru Putinu radni ručak, sa dva menija, i tom prilikom uručiti poklon - knjigu "Srbija od zlata jabuka" na ruskom jeziku.

Na posnom meniju biće tartar od brancina na "Azsberg" salati, potaž i rolnice od povrća, krem od bundeve, file od pastrmke sa pariskom garniturom i punjena kruška,

Na drugom meniju biće salata "Aleksandar", tartar od brancina na "Ajzberg" salati, posne sarmice od blitve, krem od brokolija, punjeni teleći medaljoni sa pršutom i mocarelom u sosu od aromatičnog bilja i salata "Mozaik".

Članovima srpske i ruske delegacije biće poslužena vina "Vinarije Kovačević" i šampanjac "Milion".

Cvetković-Putin: Niz sporazuma i niz otvorenih pitanja

Na sastanku Cvetkovića i Putina, "na stolu" će biti tri međuvladina sporazuma, jedan na nivou grada Beograda, jedan koji se zaključuje na nivou kompanija, kao i niz ranije pokrenutih pitanja, koja bi danas u Beogradu mogla da budu konačno "zatvorena".

Kako je Tanjugu rečeno u Vladi Srbije, među sporazumima su tri državna: o naučno-tehničkoj saradnji ( koji sa srpske strane potpisuje ministar Žarko Obradović), o saradnji u oblasti turizma ( potpisuje u ime Vlade Srbije ministar Nebojša Ćirić) i o saradnji u oblasti međunarodnog drumskog saobraćaja (potpisuje ministar Milutin Mrkonjić).

Sporazum o saradnji grada Beograda i ruske elektroenergetske kompanije OADinter, namenjen unapređenju funkcionisanja toplotno-energetskog sektora grada, sa srpske strane potpisaće gradonačelnik Dragan Đilas.

Kompanija Galenika i ruska farmaceutska agencija potpisaće sporazum o osnivanju zajedničkog preduzeća.

Premijeri Cvetković i Putin razgovaraće i o realizaciji energetskih sporazuma koji su ranije potpisani - o NIS-u, Banatskom dvoru i gasovodu Južni tok - odnosno o tome dokle se stiglo.

Biće reči i o trgovinskim odnosima dve zemlje, odnosno o realizaciji sporazuma o potpunoj liberalizaciji trgovine između Srbije i Rusije.

Posebna tema razgovora dva premijera biće, kako je rečeno Tanjugu, i deo ruskog kredita namenjen železnici u iznosu od 800 miliona dolara, koji još nije realizovan.

Cvetković i Putin razgovaraće i o potencijalnim energetskim aranžmanima koji bi u budućnosti mogli biti sklopljeni.

I čelnici ruskih kompanija u delegaciji sa Putinom

Premijera Rusije Vladimira Putina u poseti Beogradu prati više vladinih zvaničnika i oko 100 privrednika.

Deo te delegacije doputovao je sinoć u Beograd iz Ljubljane, gde je Putin u utorak bio u poseti, a jedan deo je jutros stigao.

O ekonomskim temama sa srpskim vlastima razgovaraće ruski ministar za civilnu zaštitu i predsednik Rusko-srpskog komiteta za trgovinu Sergej Šojgu, ministar transporta Igor Levitin, nauke i prosvete Andrej Fursenko, energetike Sergej Šmatko.

Među ruskim ekonomskim pregovaračima su i pomoćnik šefa Aparata Vlade Ruske Federacije Jurij Ušakov, zamenik ministra sporta, turizma i politike za omladinu Nadežda Nazina, zamenik ministra ekonomskog razvoja Andrej Slepnev i zamenik ministra inostranih poslova Vladimir Titov.

Ekonomski deo ruske delegacije čine i generalni direktor "Zarubežnjefta" Nikolaj Brunič, predsednik Državne korporacije "Vnešekonombank" Vladimir Dmitrijev, predsednik Upravnog odbora i generalni direktor "Gazpromnjefta" Aleksandar Đukov, predsednik Upravnog odbora "INTER RAO UES", Boris Kovaljčuk i predsednik Upravnog odbora "Gazproma" Aleksej Miler.

Trobojke na Brankovom mostu, policajci na konjima

Beograd dočekuje Vladimira Putina okićen srpskim i ruskim trobojkama, i dok u centru grada vlada uobičajeni jutarnji ritam, mostovi ka Novom Beogradu i zona oko Palate Srbija su već od jutra "pod opsadom".

Policajci su raspoređeni duž trase kojom će se kretati Putin, a patroliraju u džipovima - ali i na konjima.

Jutro pred posetu Putina, prvu posle deset godina, u centru grada su opušteni građani i diskretno prisustvo oko 4.000 pripadnika snaga bezbednosti.

Da od susreta najviših zvaničnika Srbije sa ruskim premijerom naši građani očekuju značajne rezultate i pomake, prevashodno u sferi politike, ekonomije i energetike, govore i poruke većine "šetača" u ulici Kneza Mihaila koji su svesni značaja događaja, ali ne i euforični.

"Da - ovo je istorijska poseta, da - očekujemo rezultate", odgovor je koji je novinaru Tanjuga dalo šest od deset "ispitanika" u mini uličnoj anketi.

Putinovu posetu prati 400 predstavnika medija

Posetu ruskog premijera Vladimira Putina Beogradu prati čak 400 predstavnika medija, od toga 250 domaćih i 150 stranih, uključujući njih 60 koji će stići sa ruskim liderom, rečeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

Oko Palate Srbija, od ranog jutra raspoređene su jake snage bezbednosti. Policajci na konjima i sa specijalno obučenim psima, pripadnici žandarmerije kontrolišu prilaze Palati.

Šefovi poslaničkih grupa: Podrška ulasku u EU, protiv NATO

Ruski premijer Vladimir Putin izrazio je u današnjem razgovoru sa šefovima poslaničkih grupa podršku Srbiji za ulazak u Evropsku uniju, ali je ukazao da bi ulazak Srbije u NATO bio protivan interesima Moskve.

Šefica poslaničke grupe Za Evropsku Srbiju Nada Kolundžija rekla je novinarima u Skupštini posle sastanka sa Putinom da su pojedine poslaničke grupe iznele dileme o korisnosti gasovoda Južni tok, a da je ruski premijer predočio argumente koji dokazuju da Srbija tim aranžmanom "stiče duboko preimućstvo".

"Neki sumnjaju u to. Mi verujemo da je prednost", rekla je Kolundžija nakon zajedničkog sastanka šefova poslaničkih grupa i predsednice Skupštine Slavice Đukić-Dejanović sa Putinom, i dodala da je ruski premijer rekao da je interes Rusije da izgradi Južni tok.

Kolundžija je dodal da je Putin rekao i da Rusija poštuje Rezoluciju 1244 o Kosovu i Metohiji i da će ostati dosledna u pružanju podrške Srbiji.

Šef poslaničkog kluba Srpske radikalne stranke Dragan Todorović rekao je novinarima u Skupštini Srbije da im je Putin "jasno stavio do znanja da će Rusija biti prisiljena da svoje nuklearne potencijale usmeri ka srpskoj teritoriji ako Srbija uđe u NATO i dozvoli postavljanje raketnog štita na svojoj teritoriji".

Todorović je naveo da je Putin poručio i da je Rusija raspoložena za saradnju u svim oblastima posebno u domenu ekonomije, ali je stvar Srbije da bira na koji način će sarađivati.

Šef poslaničke grupe Napred Srbijo Tomislav Nikolić iz Srpske napredne stranke rekao je novinarima da je Putin podržao ulazak Srbije u EU.

Nikolić je naveo da im je Putin rekao da bi Srbija mogla da bude "najbolja veza" EU sa Ruskom federacijom ako bi ušla u Uniju.

Šef poslaničke grupe Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je novinarima da je razgovor sa Putinom "bio jedan od retkih otvorenih sastanaka sa sagovornikom koji zna šta je interes njegove zemlje".

Jovanović je naveo da LDP želi saradnju sa Rusijom u oblasti energetike, ali kao ravnopravni partner, a ne da Srbija u preduzeću Južni tok ima manjinski deo.

Jovanović je rekao da je Srbija političku podršku Rusije za Kosovo i Metohiju "koja je deklarativna platila ekonomskim interesima".

"Putin je impresivan sagovornik i došao je da razgovara a ne da prošeta Skupštinom", rekao je Jovanović novinarima u parlamentu.

"Pitanje NATO i Južnog toka su problemi u odnosima Srbije i Rusije", smatra Jovanović.

Šef poslaničke grupe Ujedinjeni regioni Srbije rekao je novinarima da je na sastanku sa Putinom izrazio zahvalnost Rusiji zbog potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini i da je predložio proširenje sporazuma i na Republiku Srpsku.

Dinkić je Putinu predložio da se pored energetske saradnje uspostavi i saradnja u automobilskoj industriji, a ruski premijer je rekao da će o tome razmisliti.

Šef poslaničke grupe SPS-Jedinstvena Srbija Branko Ružić rekao je novinarima da je Putin istakao da je u obostranom interesu izgradnja gasovoda Južni tok. Rusija je, kako je naveo, spremna da odobri Srbiji kredit od 800 miliona dolara ako srpska strana ponudi "kvalitetne projekte".

Šef poslaničke grupe DSS Miloš Aligrudić rekao je novinarima da je Putinu preneo dve poruke - zahvalnost u podršci Srbije u očuvanju Kosova i Metohije i poruku da je energetski sporazum važan za Srbiju.

Aligrudić je rekao da je Putin "bio decidan" po pitanju učlanjenja Srbije u NATO, ukazujući da je to "apsolutno protivno interesima Rusije".

Na sastanku sa šefovima poslaničkih grupa i predsednicom parlamenta Slavicom Đukić-Dejanović Putin se, prema rečima Nade Kolundžije, našalio i rekao: "Kad bismo mi imali ovoliko partija u Dumi ništa ne bismo uradili".

Dodik i delegacija RS sa Putinom

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Beogradu ruskom premijeru Vladimiru Putinu preneo stav RS da će odluka o eventualnom priključenju NATO-u biti donesena na referendumu.

"Mi smo mogli da kažemo naš jasan stav o tome da će odluka o eventualnom priključenju NATO-u biti donesena na referendumu koji će sigurno biti raspisan u RS u momentu kada bude potrebno da se odluči. O tome će odlučiti narod i to će biti obavezujući stav za političare iz RS, a to znači da će se taj stav reflektovati i na organe BiH", rekao je Dodik u Beogradu novinarima iz RS.

Prema njegovim rečima, o svakoj takvoj odluci moraće da odluči parlament.

Dodik je rekao da je stav Rusije veoma jasan, odnosno da Moskva nije za proširenje NATO-a jer smatra da to ugrožava njene strateške interese.

Na sastanku sa Putinom u Beogradu u delegaciji RS, koju je predvodio Dodik, bili su premijer Srpske Aleksandar i ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević.

Premijer Rusije Vladimir Putin preneo je večeras predsedniku Republike Srpske /RS/ Miloradu Dodiku u Beogradu stav da je došlo vreme za tranziciju OHR-a, da se Dejtonski sporazum mora poštovati, kao i da svaka vrsta dogovora u BiH mora da bude bez nametanja sa strane.

"Razgovarali smo o nizu pitanja. Putin se interesovao o političkoj situaciji u BiH i o Dejtonskom sporazumu. Raduje nas i dijelimo stav Rusije o pitanju Dejtonskog sporazuma", rekao je Dodik.

Dodik je novinarima iz RS rekao da je zadovoljan sastankom sa Putinom, da je sastanak bio veoma dobar i uspešan, te da se videlo da ruski premijer poznaje situaciju i u RS i u BiH, u celini.

"Njegova posvećenost očuvanju Dejtonskog sporazuma za nas je veoma važna, kao i njegovi stavovi o razvoju situacije po pitanju OHR-a. Sada postoji još jače uvjerenje da smo na zajedničkom putu oko tih pitanja", istakao je Dodik.

Navodeći da su odnosi RS i Rusije veoma dobri i na kulturnom i na obrazovnom planu, Dodik je rekao da se u RS radi na formiranju ruskog univerziteta.


Pogledaj vesti o: Nova godina,   Doček srpske nove godine,   Boris Tadić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusi i Srbi imaju iste interese

Izvor: Press, 23.Mar.2011

Tri obećanja - Putin Srbima obećao gasovod, pomoć pri izgradnji železničkih pruga i posao u pripremi Olimpijskih igara u Sočiju

Nastavak na Press...

PUTIN DRUGI PUT MEĐU SRBIMA

Izvor: Kurir, 24.Mar.2011, 09:17

BEOGRAD - Dobro došao, Vladimire Vladimiroviču! Poseta ruskog premijera Beogradu i susreti njega i njegovih saradnika s najvišim državnim zvaničnicima Srbije imali su i svoje naličje, odnosno ono što kamere retko kad zabeleže. Reporteri Kurira bili su tokom celog jučerašnjeg dana na licu mesta,...

Nastavak na Kurir...

Putin otišao, sada čekamo milijarde

Izvor: B92, 24.Mar.2011

Beograd -- U centru pažnje posete Vladimira Putin bila je ekonomija. Posle gasovoda i NIS-a, ruski kapital ulazi u beogradske toplane, a sve se glasnije priča i o u EPS-u...Putinomanija, kako su je krstili ruski mediji, je završena, ostala je - ekonomija...Svi sagovornici visoke ruske delegacije kažu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.