Protest u Zaječaru završen mirno, zatraženi i izbori

Izvor: Beta, 09.Mar.2015, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Zaječaru završen mirno, zatraženi i izbori

ZAJEČAR, 9. marta 2015. (Beta) - Dve hiljade pristalica opozicije u Zajecaru zatražilo je u ponedeljak uveče na glavnom gradskom trgu raspisivanje prevremenih lokalnih izbora u tom gradu, u kojem je na vlasti koalicija na čijem je čelu Srpska napredna stranka (SNS).

Zatraženo je da predsednik Skupštine grada Zaječara, republički poslanik SNS i estradni menadžer Saša Mirković, rodom iz Bora, zauvek ode iz Zaječara.

"Ne želimo te više u gradu. Sve što tražimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << to je da odbornici vrate svoje mandate, i izbore, izbore i samo izbore", poručio je Mirkoviću pred pristalicama Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije i Pokreta Živim za Krajinu, lider protesta i vodja tog pokreta, bivši gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić.

"Ne može Zaječar da čeka još godinu ili dve, ne mogu čekati platu vaspitačice u obdaništima, ljudi u pozorištu, zaposleni koji su na budžetu grada, i svi koji su dovedeni na ivicu bede", rekao je Ničić.

Ovo je bio sedmi protest protiv sadašnje gradske vlasti, a skupu su se pridružile i pristalice opozicije iz drugih gradova Srbije, a došao je i lider Demokratske stranke, vojvodjanski premijer Bojan Pajtić.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Protest opozicije u Zaječaru

Izvor: RTS, 09.Mar.2015

Pristalice opozicije u Zaječaru zatražile su na glavnom gradskom trgu raspisivanje prevremenih lokalnih izbora u tom gradu, u kojem je na vlasti koalicija na čijem je čelu Srpska napredna stranka. . Protest pod nazivom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.