Izvor: Studio B, 26.Dec.2011, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat „Beograd 2020" dobio strateškog partnera

Kandidatura Beograda za Evropsku prestonicu kulture dobila je strateškog partnera potpisivanjem Sporazuma o saradnji i podršci između predstavnika Projekta 2020, Univerziteta i Univerziteta umetnosti u Beogradu

Kandidatura Beograda za Evropsku prestonicu kulture danas je dobila strateškog partnera potpisivanjem Sporazuma o saradnji i podršci između predstavnika Projekta 2020, Univerziteta i Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Predsednik Organizacionog odbora „Beograd >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << 2020" i zamenik gradskog sekretara za kulturu Aleksandar Peković istakao je da početak saradnje sa ove dve institucije predstavlja ključni trenutak u dosadašnjem procesu.

-Osnovna ideja je da se formira jaka platforma koja će omogućiti studentima ova dva univerziteta dalje usavršavanje, kako bi posle 2020. godine čitava oblast kulture, nauke i umetnosti ostala na njima. To je suštinski važno, jer Srbija prednjači u Evropi po broju odliva mozgova, tako da je tim ljudima potrebno obezbediti šansu i mogućnost da se kroz zaposlenje i kvalitetne projekte usavršavaju i ostanu u svojoj zemlji - ukazao je Peković.

-Ovaj proces koji će trajati duže od deset godina značiće puno za povratak naše prestonice na mesto koje mu i pripada - dodao je rektor Univerzitea u Beogradu Branko Kovačević i naveo da je ovo poruka mladim, talentovanim ljudima da svoje karijere nastave ovde, a sve u cilju prosperiteta i ugleda naše zemlje u svetu.

Univerzitet umetnosti, kao rasadnik umetnosti i kulture naše zemlje, suštinski podržava ovaj projekat, istakla je rektorka te institucije Ljiljana Mrkić Popović.

Ona je izrazila nadu da će Beograd 2020. godine biti Evropska prestonica kulture, jer to, kako je istakla, zaslužuje i Beograd i Srbija, a posebno naši umetnici i kulturni poslanici.

Sva četiri fakulteta našeg univerziteta biće angažovana u narednom periodu na promociji Beograda kako bi Beograd dobio status Evropske prestonice kulture - najavila je Mrkić Popović.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Projekat “Beograd 2020″ dobio strateške partnere

Izvor: DANuBeogradu.rs, 26.Dec.2011

Kandidatura Beograda za Evropsku prestonicu kulture dobila je strateške partnere potpisivanjem Sporazuma o saradnji i podršci između predstavnika Projekta 2020, Univerziteta i Univerziteta umetnosti u Beogradu. Predsednik Organizacionog odbora 'Beograd 2020" i zamenik gradskog sekretara za kulturu...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.