Prijava protiv Milovića iz BIA?

Izvor: B92, 22.Jul.2014, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijava protiv Milovića iz BIA?

Beograd -- Bivši načelnik UKP Rodoljub Milović osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja i neovlašćeno prikupljanje podataka, saznaje je B92 u BIA.

Prijavu protiv njega podneo je bivši zamenik direktora BIA Dragan Marković Markoni, a kako piše "Politika", Milović se sumnjiči da je angažovao lice sa kriminalnim dosijeom da prati državne funkcionere.

List navodi da je prijava podneta zbog sumnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je Milović angažovao Milutina Markovića Putu, čoveka povezanog sa Dragoslavom Kosmajcem, da prati tadašnjek zamenika direktora BIA Dragana Markovića Markonija tokom jedne njegove posete Beču.

"Politika" piše da se slučaj desio krajem 2010. godine, kao i da je razmena podataka obavljena u jednom beogradskom restoranu mesec dana kasnija, a navodno je tom sastanku prisustvovao i sam Kosmajac, koga je premijer Aleksandar Vučić nedavno optužio da je "najveći narko-bos u SrbijI".

Milović je smenjen sa mesta šefa UKP prošlog meseca, zajedno sa još četiri šefa policijskih uprava, a na istoj konferenciji za novinare na kojoj je to saopšteno, Vučić je prvi put javno govorio o Kosmajcu.

Dragan Marković Markoni razrešen je sa mesta zamenika šefa BIA po svom zahtevu, nakon što se našao u središtu pažnje zbog saslušanja u "slučaju Peruača". Kako navodi "Politika", on je sada na poziciji savetnika direktora BIA.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BIA sumnjiči Milovića

Izvor: Blic, 22.Jul.2014

Bivši načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović osumnjičen je da je angažovao kriminalca da prati državne funkcionere, saznaje "Politika"...Prijavu protiv Milovića podneo je nekadašnji zamenik direktora BIA Dragan Marković Markoni, kao ovlašćeno lice ove agencije...Krivično...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.