Poslanik SNS: Profesori se bave politikom i huškaju đake

Izvor: N1 televizija, 13.Apr.2017, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanik SNS: Profesori se bave politikom i huškaju đake

Narodni poslanik Srpske napredne stranke i poverenik Gradskog odbora te stranke u Čačku Marko Parezanovića osudio je većinski sindikat čačanskih prosvetnih radnika "Sindikat obrazovanja Čačak" (SOČ) koji je podržao proteste studenata i učenika u Čačku i Srbiji, ističući da je "šokiran" saopštenjem profesora.

"Ovo saopštenje SOČ-a samo potvrđuje moju tvrdnju da se pojedini profesori >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na časovima bave politikom i huškaju đake, čak i one maloletne da idu na proteste. I s obzirom na to da im taj posao prilično loše ide sada vidimo i zvanična saopštenja", navodi se u saopštenju Parezanovića.

Prema njegovom mišljenju bilo bi "mnogo pametnije" da se razgovara o izmenama zakona o visokom obrazovanju ili kako da se što kvalitetnije primeni dualno obrazovanje u Čačku.

"A ljudi iz SOČ-a kada već pozivaju studente i učenike na proteste bi trebalo da budu svesni da se tim protestima kite političari koji su najodgovorniji za ekonomsku katastrofu koju je Srbija doživela 2012. godine i zbog koje smo morali da se opredelimo za mere štednje", navodi se u saopštenju Parezanovića.

SOČ je juče saopštio da podržava protest "Protiv diktature" koji su prethodnih dana organizovali mladi, uglavnom studenti, u gradovima širom Srbije i da smatraju da "kao učitelji, nastavnici i profesori treba da budu uz svoje đake i studente i podrže način njihovog izražavanja nezadovoljstva".

U Čačku je do sada održano pet protsta "Protiv diktature", a novi protest zakazan je za večeras u 18.00 časova.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

SNS osudio sindikat prosvetnih radnika zbog podrške protestima studenata

Izvor: Beta, 13.Apr.2017

Narodni poslanik Srpske napredne stranke (SNS) i poverenik Gradskog odbora te stranke u Čačku Marko Parezanovića osudio je danas većinski sindikat čačanskih prosvetnih radnika "Sindikat obrazovanja Čačak" (SOČ) koji je podržao proteste studenata i učenika u Čačku i Srbiji, ističući da...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.