Političar dao ostavku jer se zaljubio u maloletnicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2011, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Političar dao ostavku jer se zaljubio u maloletnicu

BERLIN -

Šef podružnice Hrišćansko-demokratske unije (CDU) u Šlezvig-Holštajnu Kristijan fon Betiher povukao se sa političkih funkcija, pošto je priznao da se zaljubio u maloletnicu.

Fon Betiher je sinoć priznao da se lane zaljubio u 16-godišnju devojku.

"Tajming“ za ovaj skandal nije mogao biti gori, kažu analitičari, navodeći da se sve dogodilo devet meseci pred pokrajinske izbore u ovoj pokrajini, gde su, kao i na saveznom nivou, na vlasti demohrišćani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kancelara Angele Merkel i liberali vicekancelara Filipa Reslera.

Aferu fon Betihera, otkirio je tabliod "Bild“, koji je napisao tekst o "kandidatu i devojčici“, jer je Betiher trebalo da na sledećim pokrajinskim izborima bude nosilac izborne liste svojih demohrišćana.

Koga će CDU imenovati na njegovo mesto za sada se ne zna, ali se spekuliše da bi dosadašnji predsednik pokrajinske vlade Peter Karstens, koji je najavio povlačenje u penziju i nameru da se više ne kandiduje na sledećim izborima, ponovo mogao biti "u igri“.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suze političara zbog ljubavi sa maloletnicom

Izvor: Mondo, 15.Avg.2011

Šef podružnice stranke Angele Merkel Hrišćansko-demokratske unije (CDU) u Šlezvig-Holštajnu Kristijan fon Betiher povukao se sa političkih funkcija, pošto je priznao da se zaljubio u maloletnicu.

Nastavak na Mondo...

Fejsbuk protiv CDU

Izvor: RTS, 15.Avg.2011

Skandal potresa stranku nemačke kancelarke Angele Merkel. Lider CDU u pokrajini Šlezvig-Holštajn Kristijan fon Betiher, zabavlja se sa šesnaestogodišnjom devojkom, koju je upoznao preko Fejsbuka...Stranku nemačke kancelarke Angele Merkel CDU juče je potresao veliki skandal, kada je Kristijan fon...

Nastavak na RTS...

Demohrišćanin Angele Merkel zaljubio se u maloljetnicu

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Avg.2011

BERLIN - U "zemlji horizonta", kako Nijemci zovu svoju najsjeverniju pokrajinu Šlezvig - Holštajn, smještenu na obalama Sjevernog mora i granici prema Danskoj, jedna 16-ogodišnja djevojka i zaljubljeni 40-ogodišnji političar izazvali su među demohrišćanima kancelara Angele Merkel skandal, i...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Nemački političar zaveo klinku na "Fejsbuku"

Izvor: Glas javnosti, 16.Avg.2011, 07:01

BERLIN - Četrdesetogodišnji nemački političar Kristijan fon Betiher (Christian von Boetticher) povukao se za vikend sa svih partijskih pozicija u Demohrišćanskoj stranci (CDU) kancelarke Angele Merkel pošto je u javnost isplivao podatak da je bio u vezi sa 16-godišnjom tinejdžerkom koju je upoznao...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.