Počeli razgovori Nikolić - Koštunica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2010, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli razgovori Nikolić - Koštunica

BEOGRAD -

Lideri Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica počeli su danas u Beogradu razgovore o mogućem o zajedničkom delovanju opozicije.

Na sastanku u prostorijama SNS-a, pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nikolić i Koštunice, učestvuju visoki funkcioneri naprednjaka Aleksandar Vučić i Jorgovanka Tabaković, i DSS-a Slobodan Samardžić, Marko Jakšić i Petar Petković.

Kako je ranije saopštilo predsedništvo DSS-a, ta stranka smatra da bi osnovni politički princip zajedničkog delovanja opozicije trebalo da bude promena sadašnje državne politike "EU nema alternativu" i uspostavljanje državotvorne politike zaštite državnih i nacionalnih interesa Srbije na Kosovu.

S druge strane, zamenik predsednika SNS-a Aleksandra Vučić rekao je da SNS vidi budućnost Srbije u EU. On se ipak nada dogovoru sa DSS-om i zajedničkoj borbi protiv aktuelnih vlasti.

"Ako budućnost Srbije vidimo na različite načine, ne moramo da pravimo koalicije, ali možemo da nađemo minimum zajedničkog imenitelja da se suprotstavimo režimu", rekao je Vučić.

Nikolić je u intervju Tanjugu izjavio je da je članstvo u EU uslov ekonomskog opstanka Srbije i da zato ne može da sarađuje sa strankama koje bi od njega tražile da sprovodi politiku koja bi državu vodila u nekom drugom prvcu.

"Nikada neću da kažem da mi ne treba da budemo u EU. Ko to od mene traži, on sa mnom ne može da sarađuje", rekao je juče Nikolić i dodao da će se u razgovorima videti "koliko je daleko otišao DSS u tome da Srbija ne treba da bude član EU".

"Smatram da ćemo mi biti članovi EU, i da je i Koštunica na tom putu dosta učinio dok je bio predsednik vlade i države", rekao je Nikolić, i dodao da želi da čuje da li su Koštunica i DSS možda pronašli neki alternativni put ekonomskog oporavka države.

"Mogu da kažem da ćemo tražiti sve puteve, i da bih jako voleo da budemo u koaliciji sa strankom koja je na drugoj strani pronašla šansu za oporavak Srbije. Pa da ukrstimo te dve šanse, da Srbija bude država velikih šansi, a ne država samo jedne šanse", kazao je Nikolić.

Predsedništvo D S S pre tri dana je saopštilo da osnovni politički princip zajedničkog delovanja opozicije za raspisivanje vanrednih izbora mora biti promena sadašnje državne politike da EU nema alternativu i uspostavljanje državotvorne politike zaštite državnih i nacionalnih interesa.

Potpredsednik DSS Slobodan Samardžić izjavio je juče da između te stranke i SNS postoje razlike o pitanjima Kosova i EU, i da će od podrške naprednjaka "politici Kosovo u Srbiji" i odricanja od parole "Evropa nema alternativu" zavisiti njihova dalja saradnja.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da u razgovore sa DSS naprednjaci ulaze u veri da će dve stranke naći minimum zajedničkog interesa na pobedi aktuelne vlasti.

"Ako budućnost Srbije vidimo na različite načine, ne moramo da pravimo koalicije, ali možeo da nađemo minimum zajedničkog imenitelja da se borimo i suprotstavimo lošoj vlasti", rekao je Vučić, dodavši da je uveren da će se, ipak, pronaći neki modus saradnje dveju stranaka - SNS i DSS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeo sastanak Nikolića i Koštunice

Izvor: Mondo, 20.Sep.2010

Lideri Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica počeli su danas u Beogradu razgovore o mogućem o zajedničkom delovanju opozicije.

Nastavak na Mondo...

POČELI RAZGOVORI LIDERA SNS I DSS

Izvor: Kurir, 20.Sep.2010

BEOGRAD - Lideri Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica počeli su u Beogradu razgovore o mogućem o zajedničkom delovanju opozicije...Na sastanku u prostorijama SNS-a, pored Nikolić i Koštunice, učestvuju visoki funkcioneri naprednjaka...

Nastavak na Kurir...

Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica počeli razgovore o mogućem o zajedničkom delovanju opozicije.

Izvor: TV Avala, 20.Sep.2010

Srpska napredna stranka (SNS) i Demokratska stranka Srbije (DSS) razgovaraće danas o zajedničkom delovanju opozicije.

Nastavak na TV Avala...

Samardžić: Čvršći savez sa SNS-om trenutno nemoguć

Izvor: Studio B, 21.Sep.2010, 12:05

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić kaže da još ne postoje uslovi za "čvršći savez" DSS-a i Srpske napredne stranke i da je sastanak čelnika dve partije bio usmeren na razjašnjavanje pozicija. .."Atmosfera na sastanku je bila u duhu otvorenog razgovora i nastavka...

Nastavak na Studio B...

Samardžić: Nije vreme za neki čvršći savez SNS-a i DSS-a

Izvor: SrbijaNet.rs, 21.Sep.2010

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić izjavio je danas da je razgovorom DSS i SNS otvoren proces izgradjivanja zajedničkog ili bliskog stanovništa srpske opozicije o ključnim državnim pitanjima, ali i da su obe strane svesne da nije vreme i da ne postoje uslovi

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.