Pet čuvara uhapšeno zbog Kalinića i Milovanovića (VIDEO)

Izvor: S media, 07.Feb.2012, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet čuvara uhapšeno zbog Kalinića i Milovanovića (VIDEO)

Pet pripadnika službe obezbeđenja uhapšeno je večeras zbog sumnje da su odgovorni za pokušaj bekstva Sretka Kalinića i Željka Milovanovića, izjavio je večeras direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Obradović.

Oni su jutros suspendovani s posla, odmah po otkrivanju pokušaja bekstva dvojice osuđenih na po 40 godima zatvora, podsetio je Obradović.

On je rekao da pretpostavlja da su Kalinić i Milovanović imali “pomoć iznutra” u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << svom današnjem pokušaju bekstva iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Ustaničkoj ulici.

Ne mogu unapred da tvrdim ali mogu da pretpostavljam jer je iz zatvora nemoguće pobeći. Pet pripadnika službe obezbeđenja koja su bila u smeni privedeno je popodne u beogradsku policiju povodom istrage o tom slučaju i određeno im je policijsko zadržavanje od 48 sati”, rekao je Obradović gostujući na televiziji B92.

Željko Milovanović – srpski rekorder u bežanju iz zatvora! (VIDEO)

Simović: Ne plašim se zatvora, već naručilaca!

Bagzi Kaliniću: Video sam kako ste ubijali!

Ovaj slučaj je ozbiljan propust i ozbiljna odgovornost službe obezbeđenja, rekao je Obradović, istovremeno ističući da je to ”bio samo nepodoban pokušaj, jer oni nisu pobegli”.

Direktor Uprave je podsetio da je u septembru 2004. Željko Milovanović pobegao iz beogradske Palate pravde službi obezbeđenja i policiji, kao i iz pritvora u istočnom Sarajevu.

"Odavde nije pobegao", rekao je Obradović i najavio detaljnu istragu tog slučaja.

"Svako ko je osuđen na 40 godina zatvora razmišlja o bekstvu, a naše je da to sprečimo. To smo u više navrata i uradili, sprečivši na vreme i sam pokušaj bekstva, ali o tome ne mogu da govorim da ne bi ugrozio izvore informacija", rekao je Obradović.

Ranije danas, direktor Uprave za izvrsenje krivicnih sankcija izjavio je da su petorica čuvara suspendovana.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suspendovani čuvari u pritvoru

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Feb.2012

Petorici suspendovanih čuvara pritvorske jedinice Specijalnog suda, nakon pokušaja bekstva Sretka Kalinića i Željka Milovanovića, određeno je policijsko zadržavanje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Bekstvo režirao Joca Amsterdam?

Izvor: B92, 08.Feb.2012, 12:00

Beograd -- Istražni organi sumnjaju da iza pokušaja bekstva pripadnika "zemunskog kriminalnog klana" Sretka Kalinića i Željka Milovanovića stoji Steten Jocić, piše "Blic"...Izvor "Blica" blizak istrazi rekao je da je Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, bio u Specijalnom sudu za vreme pokušaja...

Nastavak na B92...

Da li je bekstvo moguće? (FOTO)

Izvor: B92, 08.Feb.2012

Beograd -- Državni organi još ispituju okolnosti pokušaja bekstva članova zemunskog klana Sretka Kalinića i Željka Milovanovića iz pritvora Specijalnog suda u Beogradu...Fotoreporteri Tanjuga su obišli objekte posebne pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Beogradu kako bi proverili da li je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.