Papa Makronu: Molim se za tebe

Izvor: B92, 16.Maj.2017, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Makronu: Molim se za tebe

Papa Franja čestitao je Emanuelu Makronu na inauguraciji za novog predsednika Francuske.

On je rekao da se nada da će on kao novi lider raditi na izgradnji pravednijeg društva.

"Molim se Bogu da te podrži, tako da tvoja zemlja, zadržavši bogatu raznovrsnosti tradicija i svoje duhovno hrišćansko nasleđe, nastavi da gradi pravednije društvo", naveo je papa u telegramu, prenela je agencija AFP.

Francuska agencija podseća da su odnosi Vatikana i administracije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Makronovog prethodnika Fransoa Olanda, koji se izjašnjava kao ateista, bili zahladneli.

Crkva se protivila zakonu o istopolnim brakovima, a potom je odbila da primi karijernog, ali otvoreno gej diplomatu kao francuskog ambasadora u Vatikanu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa čestitao Makronu

Izvor: RTS, 17.Maj.2017, 04:04

Nadam se da će Emanuel Makron, kao novi lider, raditi na izgradnji pravednijeg društva, naveo je papa Franja u čestitki novom predsedniku Francuske povodom inauguracije. . "Molim se Bogu da te podrži, tako da tvoja zemlja,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.