Pajtić: Nezapamćena hajka na ombudsmana

Izvor: Mondo, 29.Jan.2015, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Nezapamćena hajka na ombudsmana

Predsednik DS Bojan Pajtić pozvao je danas Ministarstvo odbrane i Vojno-bezbednosnu agenciju da prestanu da opstruišu rad Zaštitnika građana Saše Jankovića, saopštio je DS.

Foto: Beta/DS

Pajtić je na konferenciji za novinare u Užicu ocenio da je nezapamćeno da ombudsman bude izložen hajki, kojoj je danas izložen Janković, samo zbog toga što se usudio da iznese svoje mišljenje, i zato što se usudio da primenjuje zakon. Investitori hoće pravnu državu
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Kako se navodi u saopštenju, Pajtić je istakao da ni u 2015. godini, neće biti bolje zato što vlast nije u stanju i ne želi da uspostavi pravnu državu, i takvim ponašanjem odbija strane investitore. "Neće nijedan investitor da dođe da ulaže u državu u kojoj ne postoji vladavina prava, u kojoj štrajkuju sudovi, u kojoj štrajkuje pola javnog sektora, u kojoj se ne poštuje čak ni zaštitnik građana zato što se pridržava zakona", rekao je predsednik DS Bojan Pajtić u Užicu.

"Danas vidimo da se vlast i režim ponašaju prema neistomišljenicima brutalno. Ponašaju se tako da praktično satanizuju svakog ko iznese stav koji se ne dopada Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci. Do sada se to odnosilo na političke oponente, međutim ovakvo postupanje vidimo i prema zaštitniku građana, kao nezavisnom državnom organu, kao delu pravnog sistema države Srbije", rekao je Pajtić.

Pajtić je rekao da Demokratska stranka (DS) insistira da se u Srbiji uspostavi pravna država, da se poštuju zakoni i elementarni demokratski principi iocenio da je postojanje pravne države u Srbiji samo privid, kao i postojanje demokratije i slobode medija.

"Danas se u Srbiji suočavamo sa situacijom koja je slična devedesetim, toliko da se i na nivou onoga što izgovaraju ljudi iz režima ježimo kada prepoznamo metafore, koje su upućene Saši Jankoviću da je izdajnik svoje otadžbine", rekao je Pajtić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.