Pajević: Izveštaj EK ne može da govori o napretku, ako ga nije bilo

Izvor: Blic, 09.Okt.2012, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajević: Izveštaj EK ne može da govori o napretku, ako ga nije bilo

Beograd - Izveštaj o napretku Srbije, koji će sutra usvojiti Evropska komisija, ne sadrži nikakve senzacije i verovatno će biti jedan od najoskudnijih do sada, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milan Pajević.

- Tvrdim da nikakvih senzacija u sadržaju izveštaja neće biti - rekao je Pajević, dodajući da će izveštaj biti oskudan jer nije bilo aktivnosti u periodu od septembra 2011. do septembra 2012. zbog predizbornih i postizbornih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << aktivnosti.

Mnogo dragocenog vremena je potrošeno u poslednjih godinu dana na ono što nije sadržina našeg procesa integracija, rekao je on.

Izveštaj ne može da govori o napretku ako ga nije bilo, istakao je Pajević i dodao da će veći deo stavki, odnosno sektorskih politika, dobiti ocenu - mali ili ograničen napredak.

Baveći se suviše visokom politikom poslednjih godina, mi smo zaista zapostavili vrlo životna pitanja sadržana u sektorskim politikima, rekao je Pajević, pominjući primere sektora poljoprivrede, transporta i energetike. (kraj)

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajević: Neće biti senzacija u izveštaju EK

Izvor: Mondo, 09.Okt.2012

Izveštaj o napretku Srbije, koji će sutra usvojiti Evropska komisija, ne sadrži nikakve senzacije i verovatno će biti jedan od najoskudnijih do sada, izjavio direktor Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milan Pajević...Tvrdim da nikakvih senzacija u sadržaju izveštaja neće biti,...

Nastavak na Mondo...

"Izveštaj neće doneti ništa spektakularno"

Izvor: Akter, 09.Okt.2012

Potpredsednica Vlade Srbije zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je večeras da godišnji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije neće doneti ništa spektakularno i da će fokus izveštaja verovatno biti Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.