PUTIN-Ako-neko-napadne-Rusiju-odgovoricemo-nuklearnim-bombama

Izvor: medio.rs, 27.Dec.2014, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN-Ako-neko-napadne-Rusiju-odgovoricemo-nuklearnim-bombama

- Rusija zadržava pravo korišćenja svog nuklearnog arsenala u slučaju napada na nju ili njene saveznike - piše u ruskoj vojnoj doktrini

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je u petak novu verziju ruske vojne doktrine u kojoj se NATO naziva temeljnom pretnjom za sigurnost zemlje.

U doktrini se navodi zabrinutost zbog “jačanja ofanzivnih kapaciteta NATO-a na ruskim granicama i preduzetih mera za raspoređivanje globalnog sastava protivraketne odbrane” >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << u istočnoj Evropi.

Ukrajina je u sredu napravila korak prema Severnoatlantskom savezu odustavši od statusa nesvrstane zemlje, a taj simboličan gest izazvao je bes Moskve i omogućava Kijevu da traži pristup  NATO -u.

Moskva je nekoliko puta upozorila na odluke Saveza da rasporedi postavke u nekoliko zemalja članica smeštenih na ruskim granicama, poput baltičkih zemalja i Poljske, kao i na plan protivraketnog štita u istočnoj Evropi.

Obeležje ruske vojne doktrine je zadržano i stavlja naglasak na vojni angažman Rusije samo u slučaju da se iskoriste sva nenasilna rešenja, prenosi Hina.

Doktrina navodi da “postoji manja verovatnoća velikog rata protiv Rusije”, ali takođe navodi i popis pretnji koje su se intenzivirale u nekim područjima poput teritorijalnih potraživanja, uplitanja u unutrašnje poslove država i slanja strateškog oružja u svemir.

Rusija zadržava pravo korišćenja svog nuklearnog arsenala u slučaju napada na nju ili njene saveznike ili u slučaju “pretnje za samu državu”.

Moskva takođe navodi da je jedan od glavnih zadataka njenih oružanih snaga u vremenu mira “garantovanje nacionalnih interesa Rusije na Arktiku”, strateškoj regiji za budući razvoj gospodarstva i energetske opskrbe Rusije, oko koje se Moskva spori s SAD-om i Kanadom.

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

PUTIN: Ako neko napadne Rusiju, odgovorićemo nuklearnim bombama!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Dec.2014

- Rusija zadržava pravo korišćenja svog nuklearnog arsenala u slučaju napada na nju ili njene saveznike - piše u ruskoj vojnoj doktrini..Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je u petak novu verziju ruske vojne doktrine u kojoj se NATO naziva temeljnom pretnjom za sigurnost zemlje...U doktrini...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.