PSG: Bahatost SNS vlastelina će platiti građani

Izvor: B92, 28.Jun.2017, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG: Bahatost SNS vlastelina će platiti građani

Pokret slobodnih građana je saopštio da je upozoravao da državom i svim nivoima vlasti vladaju bratija i partija, zarad lične koristi.

Kako se navodi, to dokazuje i izveštaj Fiskalnog saveta u kojem je utvrđeno da gradovi i opštine Srbije duguju više od milijardu evra.

“U najvećim problemima su gradovi u kojima je Srpska napredna stranka najduže na vlasti i u kojima vladaju ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bliski vrhu te stranke - Kragujevac, Niš, Beograd i Novi Sad. U tim gradovima štedi se na socijalnim davanjima, oni ne mogu da servisiraju dugove koji dospevaju dok se istovremeno u Kragujevcu raspisuju tenderi za skupa alkoholna pića, na privatna putovanja putuje se službenim autom, a u Beogradu se grade višemilionske fontane i jarboli”, navodi se u saopštenju.

Pokret Saše Jankovića naveo je i da ukazuje da će bahatost lokalnih vlastelina Srpske napredne stranke na kraju platiti građani.

“Podsećamo da se u izveštaju Fiskalnog saveta vidi da dugovi lokalnih samouprava ozbijno ugrožavaju stabilnost ekonomije, jer u ovom trenutku kasne u isplati više od 300 miliona evra, što čini četiri odsto bruto domaćeg proizvoda. Pokret radi na širenju mreže odbora širom Srbije i biće spreman da na sledećim lokalnim izborima ponudi konkretna rešenja za svaki grad i opštinu, kao i časne ljude koji će svako od tih rešenja moći da sprovedu u interesu svih građana. Od nadležnih organa Pokret zahteva da ispitaju kako je došlo do ovakvog gomilanja dugova lokalnih samouprava. Ko je za to odgovoran i kolika je odgovornost dosadašnje ministarke za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ane Brnabić koja je za ovakve rezultate nagrađena mestom predsednice Vlade Republike Srbije”, zaključuje se.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PSG: Finansijski problemi u gradovima gde vlada partija

Izvor: Blic, 28.Jun.2017

Pokret slobodnih građana danas je saopštio da izveštaj Fiskalnog saveta u kojem je utvrđeno da gradovi i opštine Srbije duguju više od milijardu evra pokazuje da državom vladaju" bratija i partija"...U saopštenju se kaže da su u najvećim problemima gradovi Kragujevac, Niš, Beograd i Novi Sad,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.