PODNETO 13 PRIJAVA ZBOG NOŠENJA USTAŠKIH OZNAKA

Izvor: Kurir, 06.Avg.2011, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PODNETO 13 PRIJAVA ZBOG NOŠENJA USTAŠKIH OZNAKA

ZAGREB - U Čavoglavama, rodnom selu hrvatskog pevača Marka Perkovića Tomsona, na nezvaničnoj proslavi vojne akcije "Oluja" okupilo se od 60.000 do 80.000 ljudi, a policija je, za sada, podnela 13 prijava protiv onih koji su nosili ustaška obeležja.

Policijska uprava u Šibeniku će se, kako izveštavaju mediji, do kraja dana oglasiti saopštenjem sa tačnim podacima o tačnom broju podnetih prijava.

Skup u Čavoglavama obezbeđivalo je nekoliko stotina policajaca i redara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << čiji je rad koordinisao štab smešten u selu.

Program se sastojao od turnira u malom fudbalu, nastupa više ansambala i Perkovićevog koncerta, završio je prošle noći u tri ujutro.

Pre skupa policija je najavila da će zbog prošlogodišnjih iskustava brojnog nošenja ustaških oznaka snimati skup i privoditi sve koji ih budu nosili ili koristili govor mržnje.

U publici su bili i šibenski biskup Ante Ivas i lički biskup Mile

Bogović, a primećen je i kontroverzni sveštenik Anđelko Kaćunko koga je Bogović zbog medijske eksponiranosti prekomandovao iz Gospića u malo selo Brlog.

Skup u Čavoglavama svojevrsna je paralelna manifestacija službenom skupu u Kninu gde se na godišnjicu "Oluje" okupi državni i vojni vrh, pripadnici oružanih snaga, veterani i određeni broj građana.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Euforija u Čavoglavama

Izvor: Press, 07.Avg.2011, 02:26

Nezvanična proslava godišnjice vojno-policijske akcije „Oluja" u Hrvatskoj, koja je organizovana u Čavoglavama, rodnom selu pevača Marka Perkovića Tomsona, poznatog po ustaškoj ikonografiji, okupila je rekordan broj Hrvata

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.