Otpadnici iz DC nastavili bajku, Makedonac igrao za milione

Izvor: B92, 13.Avg.2016, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Otpadnici" iz DC nastavili bajku, Makedonac igrao za milione

Digital Chaos, američki tim sastavljen mahom od "otpadnika" iz Evrope, nastavio je svoju bajku na The Internationalu 2016 pobedom rezultatom 2:1 nad velikim favoritima i sada već bivšim šampionima iz ekipe Evil Geniuses. DC će u velikom finalu igrati protiv kineskog Wingsa.

DC je ekipa od koje mnogi nisu očekivali ništa na najvećem godišnjem turniru u Doti 2, naročito nakon brze eliminacije iz gornjeg dela žreba.

Međutim, oni su se na fantastičan način probili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kroz donji deo. Na putu do EG srušili su LGD, TNC, EHOME i Fnatic, iz meča u meč su postajali sve bolji i sada se nalaze nadomak nagrade od vrtoglavih devet miliona dolara.

Sastav koji se okupio pre samo šest meseci i koji dosad nije beležio previše dobre rezultate fantastično vodi kapiten Misery (Švedska), koji je zajedno sa jednim od MVP igrača turnira w33-om (Rumunija) bukvalno oteran iz Team Secreta (ispali već u prvom krugu).

Pored njih igraju Ukrajinac Resolut1on, koji blista tokom celog turnira na poziciji jedan, kao i sjajni support igrač, Makedonac Saksa.

Iako je u prvoj partiji posle samo nekoliko minuta delovalo da je PPD, kapiten ekipe EG, obezbedio prednost ekipi na samom izboru heroja, odlična igra w33-a sa Miranom na sredini i prostor koji je stvarala Naga koju je vodio Misery potpuno je usporila mladog Sumaila (QoP) i omogućila Razoru (Resolut1on) da farmuje i farmuje.

Saksa je pružao fantastičnu podršku Oracleom i malo po malo DC je počeo da dominira u svakoj timskoj borbi do konačne pobede.

U drugoj partiji DC je iznenadio celu Ki arenu u Sijetlu izborom Jakira, koga je vodio w33, ali njegove magije čak ni kroz hronosferu Voida nisu bile dovoljne da se ekipa odbrani od nemilosrdnog Feara sa Svenom i Sumaila koji je već posle 30-ak minuta vodio praktično neuništivu Medusu.

Treća partija je bila najuzbudljivija, uz prvi meč EG - EHOME verovatno i najbolja. EG je ponovo izgledao konkretnije na draftu (Brew, Dazzle, Tidehunter, Elder Titan i Terrorblade) i odlično opremljen da se suporotstavi naizgled agresivnoj postavi DC - Ursa, Slark, Beastmaster, Kunkka, Shadow Demon.

Međutim, DC je iznenadio rivale neverovatnom taktikom, umesto da čekaju da w33 i Reso pokupuju šta im treba, oni su od samog starta bili podeljeni i sve vreme su gurali strane. Slark je konstantno lovio heroje po mapi, w33 je u svom stilu bio neustrašiv sa Ursom, a Moo je bez prestanka sa Beastmasterom pritiskao kule i barake.

EG se u početku uopšte nije snalazio u takvoj igri, jedva se borio pritiskom, ali je Fear sa Terrobladeom postepeno počeo da predstavlja sve veću pretnju. Jedna greška je mogla da znači rušenje trona DC.

Ipak, DC nije odustajao od svog plana, nije bilo panike, a meč za pamćenje je završen na način koji bi bilo šteta prepričati - odgledajte reprizu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.