Oni nas teraju da svakog jutra budemo bolji

Izvor: 24sata, 18.Sep.2014, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oni nas teraju da svakog jutra budemo bolji

Danas pred sobom imate rođendanski broj lista “24 sata”. Sa vama smo osam godina, od 18. septembra 2006, i od tada se trudimo da lepim pričama obojimo dane. Predstavljamo vam nekoliko priča koje su obeležile osmu godinu našeg lista koje će vas inspirisati da i sami budete bolji.

Studenti nesebično pomagali u poplavama

AKCIJA - Humani studenti pokrenuli su se kako bi tokom majskih poplava pomogli što većem broju ljudi. Studenti sa Medicinskog fakulteta >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << lečili su ugrožene, fonovci, s Fona, radili su na portalima za nestale, a sa akademija su organizovali koncerte u humanitarne svrhe. Na fakultetima koji su pretvoreni u prihvatilišta u nekoliko smena su brinuli o smeštenima. Radili su danonoćno, a čak su i putovali da bi stigli do ugroženih ljudi.

Crtežima osvojio svet

Crtežima osvojio svet | Foto: O. Bunić

TALENAT - Dušan Krtolica ima 11 godina a već je osvojio svet, i to uz pomoć crteža. O njemu je pisao Hafington post. “Omiljeno mesto mi je zoo-vrt, tamo crtam. Kada porastem, biću zoolog”, iskren je Dušan, koji je do osme imao dve samostalne izložbe.

Crtežima osvojio svet | Foto: O. Bunić

“Ničije dete” ljubimac publike

“Ničije dete” ljubimac publike | Foto: Promo

GLUMA - Kada se suočio sa vukovima, nije ga bilo strah, ali je malu tremu osetio kada je osvojio glavnu nagradu publike Venecijanskog festivala. Denis Murić (15) iz Zvečana zvezda je filma “Ničije dete”, ali i “sasvim običan” odličan đak Mitrovačke gimnazije. Za “24 sata” otkrio je da želi da postane dobar glumac poput Nebojše Glogovca, koji mu je jedan od uzora.

“Ničije dete” ljubimac publike | Foto: Promo

Timski duh pobeđuje

Timski duh pobeđuje | Foto: E. Čonkić

TO - Oni su nam vratili veru u dobre ljude, iskrene priče i akcije od srca, a nadu da su lepe stvari pred nama i ubuduće, ali i da se sve može pobediti uz pravi tim oko sebe - doneli su nam košarkaši.

Svojim duhom, upornošću i radom daleko se može dogurati, pokazali su svojim primerom. Buduće generacije će i u njima videti heroje!

Timski duh pobeđuje | Foto: E. Čonkić

Prodao svoju kolekciju dresova za pomoć Nađi

Prodao svoju kolekciju dresova za pomoć Nađi | Foto: N. Marković

HUMANO - Kada je čuo da je maloj Nađi koja boluje od teške bolesti matičnih ćelija, potreban novac za transplataciju koštane srži, Jovan Simić (23) je dao najvrednije što ima da bi joj pomogao - svoje dresove. U ovu akciju uključili su se brojni sportisti. Za Nađu je prikupljeno 57.500 evra i ona je otišla u Nemačku, gde se i dalje leči.

Prodao svoju kolekciju dresova za pomoć Nađi | Foto: N. Marković

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.