Nikolić: Kina je otrežnjenje za mnoge svetske države

Izvor: Beta, 18.Dec.2014, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Kina je otrežnjenje za mnoge svetske države

BEOGRAD, 18. decembra 2014. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u četvrtak da je Kina primer koliko je pogrešnih modela u vodjenju države Srbija izabrala i koji su je, kako je ocenio, unazadili.

"Neki koji misle da su mnogo veliki želeli bi da minimiziraju značaj Kine u Evropi... Evropa je zainteresovana za saradnju s Kinom i uz staro tradicionalno prijateljstvo sa Srbijom, u prilici ste da govorite o novim prijateljstvima", rekao je Nikolić u razgovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << sa kineskim premijerom Li Kećijangom.

Nikolić je kazao da se Srbija "uvek sklanjala od privrede i da je uvek prepusatala kapitalu da sam odlučuje, bez planiranja šta joj treba i u kojem periodu".

Kina je, kako je istakao, "otrežnjenje" za mnoge svetske države.

Premijer Kine je istakao da izmedju Srbije i Kine postoji velika "komplementarnost" i da je EU najveći partner Kine.

"Postoji tradicionalno prijateljstvo Srbije i Kine. Srpska strana je spremna da bude stub izmedju Kine i Evrope. Imamo poverenja u vašu sjajnu budućnost", rekao je kineski premijer.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kina je otrežnjenje za mnoge svetske države

Izvor: Politika, 18.Dec.2014

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je Kina primer koliko je pogrešnih modela u vođenju države Srbija izabrala i koji su je, kako je ocenio, unazadili...„Neki koji misle da su mnogo veliki želeli bi da minimiziraju značaj Kine u Evropi.. Evropa je zainteresovana...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.