Nadam se da će Oluju obeležiti drugačije nego 2015.

Izvor: B92, 30.Jul.2016, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nadam se da će Oluju obeležiti drugačije nego 2015."

Beograd -- Predsednik SNV-a Milorad Pupovac izjavio je da se nada da će ovogodišnje obeležavanje godišnjice akcije "Oluja" biti drugačije nego prošle godine.

Osim toga, kako kaže, nada se da će imati više obzira za stradanje i progon Srba, da će biti više poruka mira, a manje poruka kojima će se ponovo raspirivati ratna retorika.

Pupovac je za RTS rekao da sada nakon određenog zatišja ponovo u Hrvatskoj postoji neka vrsta divljanja, raspuštenosti i nekontrolisanih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnosa u međuetničkim i političkim okolnostima koji nisu samo posledica kampanje, već i činjenice da institucije u toj zemlji ne pronalaze pravi način kako da se nose sa tim.

Govoreći o obeležavanju 75. godišnjice ustaških zločina koji su počinjeni u crkvi Rođenja presvete Bogorodice u Glini, Pupovac kaže da se u Glini živi bolje nego prethodnih godina, ali da je prilikom obeležavanja te godišnjice bilo nepristojnog pljeskanja....

"Ono što je bilo u Srbu nije vredno spomena. Kada država ćuti, kada mediji tome daju prostora koji ne bi smeli dati, kada se poruke koje okupljeni antifašisti ne čuju od buke i mržnje onih koji su se tamo okupili onda to izaziva zebnju, strah i zabrinutost za budućnost. Očekujemo da će policija i pravosuđe iz ovog povući određene lekcije", naveo je Pupovac.

Kaže i da SNV sa velikom zabrintošću gleda kako će se stvari razvijati nakon što je odluke o ponovnom suđenju Branimiru Glavašu, navodeći da je problem u tome što se za stradanje Srba u Hrvatskoj tokom ratnih sukoba 1991-1995. godine vode teški procesi koji se vrlo često završavaju kao ovaj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.