Na sednici danas prvo o unutrašnjim problemima

Izvor: Mondo, 24.Okt.2016, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Na sednici danas prvo o unutrašnjim problemima"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti biti reči "najpre o unutrašnjim problemima, pa onda o drugim stvarima" i da je za Srbiju najvažnije da se očuvaju mir i stabilnost.

Foto: Tanjug, Zoran Žestić

"U svakom slučaju za nas je od ključnog značaja očuvanje mira i stabilnosti pre svega i da govorimo istinu iako u Srbiji to nije uvek lako", rekao je Vučić i istakao da je potrebno sačuvati zemlju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od spoljnih problema.

On je novinarima u Beogradu kazao i da će "još videti način na koji će se večeras obratiti" javnosti po završetku sednice.

Kako je ranije najavljeno, danas u Beogradu biće održana sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti o mogućoj umešanosti državljana Srbije u navodnom pokušaju državnog udara u Crnoj Gori.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u nedeljuTV Pink da će na sednici razgovarati o svim informacijama do kojih je Srbija došla u vezi sa hapšenjem 20 državljana Srbije u Crnoj Gori.

Stefanović je naveo da će na sednici razgovarati i o delovanju stranih obaveštajnih službi na teritoriji Srbije, o tome šta su njihovi ciljevi i šta srpske službe bezbednosti mogu da preduzmu da zaštite bezbednost građana.

Grupa od 20 državljana Srbije uhapšena je u noći uoči parlamentarnih izbora 16.oktobra u Crnoj Gori zbog sumnje da su pripremali napad na institucije te zemlje i hapšenje premijera Mila Djukanovića tokom izbornog dana.

Kao organizator grupe označen je bivši komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.