Na Pentagonu pucaju zidovi, a zgrada tone

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Avg.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Pentagonu pucaju zidovi, a zgrada tone

Stanarka Vanja Mitrović rekla je da su pukotine vremenom postale sve veće. Sumnjaju da je svemu doprinijelo i izbijanje zidova u poslovnom prostoru ispod njihovih stanova.

“Zid se na pojedinim mjestima u stanu otvorio centimetar i po, vidjeli su se vodovi za struju i prije dva mjeseca smo bili prinuđeni da to saniramo. Time problem nismo riješili, jer je slična situacija i kod komšija -kaže ona. Dodaje da se plaše za svoju bezbjednost, ali nemaju novca da plate popravku” >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rekla je Vanja Mitrović.

Dodala je da je za popravku potrebno od 20.000 do 30.000 KM. “Naša zajednica etažnih valsnika nema taj novac i moraćemo da tražimo pomoć od Gradske uprave”, objasnila Mitrović.

U Odjeljenju za komunalne i stambene poslove su rekli da ne znaju za problem u zgradi Pentagona, ali su spremni da pomognu stanarima ako reedovno izmiruju obaveze.

U ZIBL-u kažu da ZEV najprije mora tražiti stručnu analizu zašto je došlo do pucanja i ona bi mogla da košta nekoliko hiljada maraka. Ako mora da se uradi i prijedlog sanacije zgrade, to je dugotrajni posao koji više i košta.

“Grancija za izgrađene zgrade traje deset godina i ZEV je u problemu, jer nemaju od koga zahtijevati sanaciju. Svaka ozbiljna država prati kvalitet gradnje objekata, a sada je to prepušteno zajednicama etažnih vlasnika i zgrade s problemom poput onog u Pentagonu biće sve više. Ne daj bože jačeg zemljotresa, tek bismo onda vidjeli gdje živimo”, rekli su u ZIBL-u.

Mještani tvrde, da se zgrada Pentagona na dijelovima iznad širokih prolaza sliježe više od deset godina, zbog čega u stanovima pucaju zidovi.

(ATV)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Stanari Pentagona: Tone nam zgrada!

Izvor: BanjalukaLive.com, 14.Avg.2015

Mještani tvrde da se zgrada Pentagona na dijelovima iznad širokih prolaza sliježe više od deset godina, zbog čega u stanovima pucaju zidovi. Stanarka Vanja Mitrović rekla je da su pukotine vremenom postale sve veće. Sumnjaju da je svemu doprinijelo i izbijanje zidova u poslovnom prostoru ispod...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.