NUNS: Obelodaniti ko preti likvidacijom Brankici Stanković

Izvor: Blic, 04.Apr.2014, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: Obelodaniti ko preti likvidacijom Brankici Stanković

Beograd - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) danas je, povodom tužbe Luke Bojovića protiv novinarke Brankice Stanković, apelovalo na policiju i tužilaštvo da bezuslovno skinu oznaku tajnosti sa svih dokumenata koji se tiču pretnji autorki "Insajdera", ali i drugim novinarima čija je bezbednost ugrožena.

U saopštenju NUNS-a navodi se da policija godinama zna ko pokušava da likvidira Brankicu Stanković, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a, uprkos tome, ona je i dalje talac kriminalaca i države nesposobne da se sa njima obračuna.

"Podsećamo da Brankica Stanković već petu godinu živi u agoniji koja se ovom tužbom pretvara u farsu. Zbog toga smatramo da ne postoji nikakav razlog da se javnost ne obavesti ko zapravo preti novinarima i da se prema njima ne preduzmu adekvatne mere", poručio je NUNS.

To udruženje novinara dodaje da će nadležni organi, ukoliko ne postupe tako, prećutno priznati da u Srbiji, koja se hvali velikim dometima u borbi protiv organizovanog kriminala, samo novinarima ne može da se garantuje minimum bezbednosti.

"Država u kojoj je službena tajna priprema ubistva jedne novinarke i koja već decenijama nije u stanju da pronađe i kazni ubice i nalogodavce ubistva troje novinara ne može se smatrati demokratskom. Ubistvo novinara je ubistvo slobodne reči, a pretnje novinarima, uključujući i ovakve besmislene tužbe, sve novinare i novinarstvo stavljaju pred streljački stroj", zaključuje NUNS.

Autorka Insajdera Brankica Stanković izjavila je juče da ju je pre mesec dana tužio Bojović zbog objavljivanja policijskih službenih beleški.

Reč je o beleškama objavljenim u knjizi "Insajder - moja priča", u kojoj je Stanković iznela detalje iz svog života: zašto je dobila policijsko obezbeđenje i kako je u jednom trenutku morala da se skloni iz Beograda.

Luka Bojović uhapšen je 9. februara 2012. godine u Valensiji po srpskoj poternici zbog optužbi da je učestvovao i naručio više ubistava, i pokušaja ubistava i u ekstradicionom pritvoru čeka izručenje Srbiji.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obelodaniti ko preti Brankici Stanković

Izvor: Akter, 04.Apr.2014

NUNS je, povodom tužbe Luke Bojovića protiv novinarke Brankice Stanković, apelovalo da se skine oznaka tajnosti sa svih dokumenata koji se tiču pretnji autorki "Insajdera"

Nastavak na Akter...

"Obelodaniti ko preti novinarima"

Izvor: B92, 04.Apr.2014

Beograd -- NUNS povodom tužbe Luke Bojovića protiv novinarke Brankice Stanković, poziva policiju i tužilaštvo da skinu oznaku tajnosti sa dokumenata o pretnjama novinarima..Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), povodom tužbe Luke Bojovića protiv novinarke Brankice Stanković, pozvalo je...

Nastavak na B92...

NUNS: Obelodaniti ko preti Brankici Stanković

Izvor: RTS, 04.Apr.2014

Nezavisno udruženje novinara Srbije je, povodom tužbe Luke Bojovića protiv novinarke Brankice Stanković, apelovalo na policiju i tužilaštvo da bezuslovno skinu oznaku tajnosti sa svih dokumenata koji se tiču pretnji autorki "Insajdera", ali i drugim novinarima čija je bezbednost ugrožena...U...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.