Merkel: Srbijo, bićemo fer, nećemo ti postavljati nove uslove!

Izvor: Vesti-online.com, 27.Avg.2015, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Srbijo, bićemo fer, nećemo ti postavljati nove uslove!

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je da je Srbija, nakon dogovora u dijalogu sa Prištinom, značajno bliža otvaranju prvih poglavlja.

Ona je, na konferenciji za štampu po završetku Samita o zapadnom Balkanu u Beču, rekla da ne može govoriti o tačnom datumu otvaranja poglavlja.

- Međutim ono što je postignuto u dijalogu predstavlja ispunjenje uslova koje smo tražili. Možete računati >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da smo fer i da nećemo kada se ispune uslovi postavljati nove - poručila je Merkel i dodala da će rezultati dijaloga biti sada analizirani, dodajući da "se mastilo na sporazumima još nije osušilo".

Merkelova je objasnio da je letos boravila na Kosovu i da nije bila sigurna da će do danas Beograd i Priština biti tu gde jesu.

Konferencije, kao što je Samit, su, kako je konstatovala dobre, jer se često rešavaju stvari neposredno pred njihovo održavanje.

- Analiziraćemo dogovor, ali uz svakom slučaju je Srbija značajno bliža otvaranju poglavlja nego još pre dva meseca - poručila je Merkel.

Ona je, na samom početku konferencije, već jednom posebno istakla značaj postignutih sporazuma u dijalogu Beograda i Prištine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Bićemo fer, ali analiziramo dijalog u Briselu"

Izvor: B92, 27.Avg.2015

Glavna poruka sa Konferencije zemalja Zapadnog Balkana je ona koju je iznela nemačka kancelarka Angela Merkel – Srbija sve bliža otvaranju poglavlja sa EU...U januaru 2015. godine održana je prva međuvladina konferencija Srbije i EU...Posle ovog događaja trebalo je da Srbija otvori prva pregovaračka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.