Manje investicija   u Srbiji zbog „Telekoma“

Izvor: Blic, 22.Mar.2011, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manje investicija u Srbiji zbog „Telekoma“

BEOGRAD - Ako propadne tender za prodaju “Telekoma”, a sudeći prema sadržaju jedine ponude “Telekoma Austrija” svi su izgledi da hoće, Srbija će na prvom mestu izgubiti i ovo malo imidža, ocenjuju poznavaoci ekonomsko-političkih prilika. Izostaće novac kojim je vlast planirala da vraća uzete kredite, moraće ponovo da se zadužuje, u narušenom makroekonomskom ambijentu. U biografiji “Telekoma” će stajati i neuspešan tender, što bi moglo negativno da se odrazi i na cenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ove kompanije u novom postupku prodaje.

Iako su srpske vlasti u Pismu o namerama MMF-u obećale da će najveći deo novca "Telekoma” potrošiti na vraćanje kredita i za pokrivanje deficita, Vlada i bez prihoda od privatizacije ove kompanije, čini se, neće imati problem da finansira minus u državnoj kasi, ali ostaje pitanje kako će vraćati stare dugove.

Premijer MIrko Cvetković izjavio je juče da izostanak prihoda od prodaje Telekoma, ni na koji način neće ugroziti likvidnost budžeta i finansiranje razvojnih projekata.Bez planiranih 1,4 milijardu evra neće trpeti ni devizne rezerve koje su rasle prethodnog meseca (ukupno iznose 10 milijardi evra), ali ni kurs, znajući da dinar jača i da bi povratak evra sa aktuelnih 102 dinara na doskorašnjih 108 malo koga iznenadio. Ocena je da na udaru neće biti ni infrastruktura imajući u vidu da najave da će putevi i koridore Vlada finansirati kreditima Svetske i Evropske investicione banke.

Premijer Cvetković izjavio je da Vlada neće prodati "Telekom” za manje od 1,4 milijarde evra, pa je sve više izgleda da će radna grupa za prodaju u ponedeljak 28. marta, obelodaniti da je tender neuspešan. Vlada u pregovorima sa "Telekomom Austrija” može tražiti i veću cenu, ali kako nezvanično saznajemo, male su šanse da ova austrijska kompanija ponudu od 950 miliona evra poveća na traženih 1,4 milijarde.

Opširnije u štampanom izdanju

Povezane vesti: Propada prodaja Telekoma Matić: Prodaja "Telekoma" početkom naredne godine
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Manje investicija u Srbiji zbog „Telekoma“

Izvor: S media, 22.Mar.2011

Ako propadne tender za prodaju “Telekoma”, a sudeći prema sadržaju jedine ponude “Telekoma Austrija” svi su izgledi da hoće, Srbija će na prvom mestu izgubiti i ovo malo imidža, ocenjuju poznavaoci ekonomsko-političkih prilika. Izostaće novac kojim je vlast planirala da vraća uzete kredite,...

Nastavak na S media...

Manje investicija u Srbiji zbog „Telekoma“

Izvor: Capital.ba, 23.Mar.2011, 09:52

BEOGRAD, Ako propadne tender za prodaju “Telekoma”, a sudeći prema sadržaju jedine ponude “Telekoma Austrija” svi su izgledi da hoće, Srbija će na prvom mjestu izgubiti i ovo malo imidža, ocijenjuju poznavaoci ekonomsko-političkih prilika. Izostaće novac kojim je vlast planirala da vraća...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.