Libek: Ministarstvo da se uzdrži od pritisaka na medije

Izvor: N1 televizija, 30.Apr.2017, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libek: Ministarstvo da se uzdrži od pritisaka na medije

Povodom navoda da Ministarstvo kulture i informisanja planira zakonsku zabranu posedovanja i proizvodnje sopstvenih TV kanala kablovskim distributerima, Libertarijanski klub – Libek izrazio je zabrinutost zbog te mere i pozvao Ministarstvo kulture i informisanja da od ovakvih eventualnih namera hitno odustane.

Libek apeluje na Ministarstvo kulture i informisanja da odustane od nepotrebnih i destruktivnih mera, ukoliko su planirane i da se uzdrži od dodatne nepotrebne regulacije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << medijskog prostora.

Prave politike prosperiteta i usklađivanja sa praksama najuspešnijih evropskih društava su politike, dodaje se, koje pospešuju slobodno tržište informacija, slobodu medija i slobodu preduzetništva u medijima.

Ministarstvo kulture i informisanja, prema saznanjima N1, priprema novu medijsku strategiju i set novih medijskih zakona u kojima bi, prema namerama Ministarstva, jedno od novih rešenja bio predlog da se kablovskim distributerima televizijskih kanala i njihovim povezanim licima, zakonski onemogući da proizvode i poseduju sopstvene kanale.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.