Lazar: Mađarska razmatra da odluku o kvotama ospori na sudu

Izvor: NTV.rs, 24.Sep.2015, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazar: Mađarska razmatra da odluku o kvotama ospori na sudu

BUDIMPEŠTA – Sistem kvota o preraspodeli izbeglica unutar Evropske unije, odobren u Briselu, ima „ozbiljnih propusta“ i Mađarska razmatra da tu odluku ospori na sudu, izjavio je danas šef kabineta mađarskog premijera Janoš Lazar.

„Predlog kvota je tipičan primer moralnog imperijalizma koji Nemačka nameće Evropi“, rekao je Lazar na konferenciji za novinare.
Mađarska vlada želi raspravu >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << u parlamentu po tom pitanju pre nego što donese konačnu odluku da li će plan EU osporiti na sudu, dodao je Lazar.
Češka, Mađarska, Rumunija i Slovačka bile su protiv plana o preraspodeli izbeglica unutar država članica EU, koji je većinom glasova usvojen u utorak na sastanku ministara unutrašnjih poslova EU, podsetio je Rojters.
Tannjug
24 Septembar 2015 15:32
Foto Tanjug, T. Valič (ilustracija)

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Šef agencije UN za izbeglice razočaran planom Evropske unije za izbeglice

Izvor: Blic, 25.Sep.2015, 01:07

Šef agencije Ujedinjenih nacija za izbeglice kaže da je "razočaran" što plan Evropske unije za pomoć prilivu izbeglica nije uspeo da otvori više legalnih puteva za njihov dolazak...Antonio Gutereš je u načelu pozdravio plan EU da rasporedi 120.000 izbeglica i poveća humanitarnu pomoć susedima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.