LDP: Skandalozan intervju Vilijama Montgomerija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2010, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Skandalozan intervju Vilijama Montgomerija

BEOGRAD -

Poslanik Liberalno-demokratske partije (LDP) Ivan Andrić upitao je danas u Skupštini Srbije dokle je stigla istraga o političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Đinđića i da li se razmatra krivična prijava podneta u ime njegove porodice.

U okviru vremena za postavljanje poslaničkih pitanja, Andrić je ocenio da je intervju bivšeg ambasadora SAD Vilijama Montgomerija sinoć na RTS-u bio "skandalozan" i optužio ga da je time napao sve institucije u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i sudsku presudu za ubistvo Đinđića.

"Nastup Montgomerija je skandalozan i nedopustiv pokušaj da optuži nevine ljude i spreči istragu o političkoj pozadini ubistva Đinđića", kazao je Andrić i upitao koji je povod i motiv imao Montgomeri da tako govori.

"Montgomeri nije ugledni diplomata već ambasador smenjen zbog lošeg rada", naveo je Andrić i dodao da Montgomeri živi u Srbiji i da je u suvlasničkim odnosima u pojedinim firmama čiji se partneri vezuju za Mirjanu Marković i Vojislava Koštunicu.

Poslanik LDP-a je navode Montgomerija u intervjuu RTS-u nazvao "lažima sumnjivog privrednika".

Andrić je kazao da će LDP tražiti objašnjenje i od ambasade SAD, Vlade Srbije i predsednika Republike Borisa Tadića, a zatražio je i hitnu sednicu Programskog odbora RTS-a čiji je član povodom načina na koji je vođen intervju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP: Montgomeri ometa istragu o pozadini ubistva Đinđića

Izvor: Blic, 18.Nov.2010

Poslanik Liberalno-demokratske partije (LDP) Ivan Andrić upitao je danas u Skupštini Srbije dokle je stigla istraga o političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Đinđića i da li se razmatra krivična prijava podneta u ime njegove porodice. ..U okviru vremena za postavljanje poslaničkih pitanja,...

Nastavak na Blic...

LDP optužuje Montgomerija

Izvor: B92, 18.Nov.2010

Beograd -- LDP optužio nekadašnjeg ambasadora SAD u Srbiji Vilijama Montgomerija za ometanje otkrivanja političke pozadine ubistva Zorana Đinđića... Ta stranka je pozvala specijalno tužilaštvo, ministre policije i pravde da saopšte dokle su stigli u istražnim radnjama u vezi sa istragom političke...

Nastavak na B92...

LDP optužuje Montgomerija

Izvor: Danas, 18.Nov.2010

Poslanici LDP u Skupštini Srbije optužili su juče bivšeg američkog ambasadora u Beogradu Vilijema Montgomerija za ometanje otkrivanja političke pozadine ubistva premijera Zorana Đinđića i pozvali ga da saopšti "kakve je dogovore imao" s Vojislavom Koštunicom i da li je imao kontakte s Miloradom...

Nastavak na Danas...

Andrić: Montgomeri koči istragu o političkoj pozadini ubistva Đinđića

Izvor: Glas javnosti, 19.Nov.2010, 07:36

BEOGRAD - Poslanik Liberalno-demokratske partije Ivan Andrić upitao je juče u Skupštini Srbije dokle je stigla istraga o političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Đinđića i da li se razmatra krivična prijava podneta u ime njegove porodice...U okviru vremena za postavljanje poslaničkih pitanja,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.