Razlog optužbi LDP je da se izbegne jedino pitanje koje je važno, a to je da li će Čedomir Jovanović otkriti detalje odnosa koje je imao sa Miloradom Uelemkom Legijom i zemunskim klanom, ocenio je za Danas Vilijem Montgomeri, bivši ambasador u SRJ i autor knjige „Kad ovacije utihnu“, koja izaziva veliku pažnju javnosti. „Optužbe na moj račun su dizajnirane kako bi se skrenula pažnja sa pitanja zašto nam Jovanović ne kaže istinu“, naveo je Montgomeri.

Poslanici LDP u Skupštini Srbije optužili su juče Montgomerija za ometanje otkrivanja političke pozadine ubistva premijera Zorana Đinđića i pozvali ga da saopšti „kakve je dogovore imao“ s Vojislavom Koštunicom i da li je imao kontakte s Miloradom Ulemekom Legijom.

Povodom Montgomerijevog intervjua RTS-u, poslanik LDP Ivan Andrić rekao je na konferenciji za novinare da je „agresivan” nastup bivšeg ambasadora usledio samo nekoliko dana pošto je najavljeno da će biti pokrenut krivični postupak za pobunu JSO, a organima gonjenja postale dostupne izjave braće Simović iz zemunskog klana.

„Montgomeri se u ovome prepoznao i reč je o vrsti samoodbrane”, rekao je Andrić i najavio da će LDP tražiti objašnjenje i od Ambasade SAD, Vlade Srbije i predsednika Borisa Tadića, ali i da zahteva hitnu sednicu Programskog odbora RTS, „zbog načina vođenja intervjua“. Vilijem Montgomeri je u preksinoćnjem intervjuu na RTS govorio o svojoj nedavno štampanoj knjizi o dešavanjima u Srbiji početkom decenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari