Kosovske NVO se žale Stajnbergu

Izvor: Vesti-online.com, 07.Apr.2010, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovske NVO se žale Stajnbergu

Grupa kosovskih nevladinih organizacija zatražila je od zamenika američkog državnog sekretara Džejmsa Stajnberga, pred njegovu posetu Prištini, da uloži svoj uticaj kako bi se na Kosovu osigurala vladavina prava i započela borba protiv korupcije.

"Želimo da vas obavestimo o našoj brizi i situaciji u oblasti vladavine prava na Kosovu. Dve godine pošto je Kosovo proglasilo nezavisnost i pozvalo misiju Euleks, videli smo mali napredak u oblasti vladavine prava. Pokazatelji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za to su nedostatak vladavine prava na severu Kosova i nedostatak konkretnih rezultata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala u celoj našoj zemlji“, navodi se u zajedničkom pismu 13 nevladinih organizacija.

Te organizacije apeluju na Stajnberga da iskoristi svoj uticaj kako bi se osiguralo da Euleks ima dovoljno kapaciteta i političke podrške i ispuni svoj mandat.

Među potpisnicima pisma su Klub za spoljnu politiku koji vodi Veton Suroi, zatim Kosovski institut za politička istraživanja i razvoj - KIPRED, Balkanska istraživačka mreža - BIRN i druge organizacije.

Američki zvaničnik je uoči dolaska na Kosovo naveo da ima nameru da tokom posete regionu zatraži pokretanje dijaloga Prištine i Beograda o rešivim pitanjima, a na samom Kosovu želi da utiče na olakšavanje rada Euleksa i poboljšanje odnosa albanske i srpske zajednice, preneli su prištinski mediji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krajevi konca marionetskog

Izvor: RTV Pink, 07.Apr.2010

NVO traže od Stajnberga da utiče na vlasti u Prištini. . . Grupa kosovskih nevladinih organizacija zatražila je od zamenika američkog državnog sekretara Džejmsa Stajnberga, pred njegovu posetu Prištini, da uloži svoj uticaj kako bi se na Kosovu osigurala vladavina prava i započela borba protiv...

Nastavak na RTV Pink...

Građanske organizacije ne vide puno rezultata od EULEKS-a

Izvor: Southeast European Times, 07.Apr.2010

07/04/2010..PRIŠTINA, Kosovo -- Predstavnici građanskih organizacija na Kosovu uputili su pismo zameniku američkog državnog sekretara Džejmsu Stajnbergu tražeći od njega da iskoristi svoj uticaj "da osigura da EULEKS ima dovoljno kapaciteta i političke podrške da ostvari svoj mandat i donese...

Nastavak na Southeast European Times...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.