Konsultacije o novoj vladi od nedelje

Izvor: B92, 31.Maj.2016, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konsultacije o novoj vladi od nedelje

Beograd -- Kako RTS saznaje, konsultacije o sastavu nove vlade mandatara Aleksandra Vučića počeće od nedelje nakon konstituisanja Narodne skupštine.

Konsultacije o novoj vladi mandatara Aleksandra Vučića i predstavnika ostalih političkih stranaka koje su prešle cenzus počeće posle konstituisanja republičkog parlamenta.

Iako je bilo najavljeno da će ti razgovori početi sutra, prvi sagovornici u sedištu Srpske napredne stranke očekuju se od nedelje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Vučić je ranije najavio za 2. jun konstituisanje pokrajinskog parlamenta, a za 3. ili 4. jun konstituisanje republičkog parlamenta.

"Nedelju dana kasnije je realno da se krene u formiranje pokrajinske vlade, zatim i republičke i sve bi trebalo da bude završeno do 16. juna", rekao je Vučić nakon prošlonedeljne sednice Predsedništva SNS.

Iako je SNS otvoren za razgovore sa svim političkim partijama koje su zainteresovane, to ne znači, precizirao je mandatar, da će svi ući u novu vladu.

Vladu Srbije bira Narodna skupština posle konstituisanja, na predlog kandidata za predsednika vlade, a Skupština odlučuje o izboru vlade u celini.

Vlada je izabrana većinom glasova od ukupnog broja narodnih poslanika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Konsultacije o Vladi odložene - prvo Skupština

Izvor: Mondo, 31.Maj.2016

Kako RTS saznaje, konsultacije o sastavu nove Vlade mandatara Aleksandra Vučića počeće od nedelje nakon konstituisanja Narodne skupštine...Foto: MONDO/Petar Stojanović..Konsultacije o novoj vladi mandatara Aleksandra Vučića i predstavnika ostalih političkih stranaka koje su prešle cenzus počeće...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.