Keri: Uloga Britanija drugačija, ne manja

Izvor: B92, 27.Jun.2016, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Uloga Britanija drugačija, ne manja

London -- Državni sekretar SAD Džon Keri kaže da se globalna uloga Velike Britanije pre promenila, nego što je umanjena nakon odluke da napuste Evropsku uniju.

Rojters prenosi da je Keri u Londonu, nakon sastanka sa britanskim ministrom spoljnih poslova Filipom Hamondom, rekao i da će mu biti "žao" što Britanije neće biti prisutna tokom pregovora SAD i EU.

"Da li se slažem sa tim da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uloga Britanije na neki način umanjena. Ne. Mislim da je promenjena... Meni će lično biti žao što Britanije neće biti za stolom kada budemo vodili dijalog s EU", rekao je Keri.

Kako kaže, nema sumnje da će Britanija biti "kritički uključena zajedno sa nama po svim mogućim pitanjima".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Keri: Uloga Britanije se samo promenila, nije manja

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jun.2016

Državni sekretar SAD Džon Keri kaže da se globalna uloga Velike Britanije pre promenila, nego što je umanjena nakon odluke britanskih glasača da napuste Evropsku uniju...Rojters prenosi da je Keri danas u Londonu, nakon sastanka sa britanskim ministrom spoljnih poslova Filipom Hamondom, kazao i...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.