Kacin razgovarao sa Grubješić

Izvor: B92, 28.Avg.2012, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin razgovarao sa Grubješić

Beograd -- Nastavak unutrašnjih reformi je najbolji način da Srbija ubrza puta ka članstvu u EU, rekao je izvestilac EP Jelko Kacin potpredsednici Vlade Suzani Grubješić.

Suzana Grubješić je u razgovoru istakla da nova Vlada treba delima da ubrza evropske integracije i da političku volju, koja postoji, pretvori u konkretne aktivnosti. "Moramo na delu da ubrzamo evropske integracije, ali ne zato što to traži >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Brisel, već zato što je to u interesu Srbije i njenih gradjana", rekla je Grubješić.

Potpredsednica Vlade je posebno istakla da je veoma važno da Srbija učešćem na regionalnim forumima aktivno brani svoje nacionalne interese, a ne da se samoisključuje.

Ona je ponovila da treba prestati sa licitiranjem o dobijanju datuma za početak pregovora sa EU, kao i o tome da li će godišnji izveštaj Evropske komisije biti pozitivan ili negativan, piše u saopštenju.

Sastanku je prisustvovao i direktor Kancelarije za evropske integracije Milan Pajević.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin nastavlja posetu Srbiji razgovorima sa zvaničnicima o procesu evropske integracije zemlje. Kacin će danas razgovarati sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

Evropski izvestilac rekao je prvog dana posete da Srbija do kraja godine sigurno neće dobiti datum za početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji.

Kacin je juče u Novom Sadu razgovarao sa predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom, a potom u Beogradu sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Evropski izvestilac sastaće se u sredu sa predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem, zamenikom predsednika skupštinskog Odbora za evropske integracije Laslom Vargom i šefom poslaničke grupe Liberalno demokratske partije Čedomirom Jovanovićem.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grubješić: Političku volju pretvoriti u dela

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Avg.2012

Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić istakla je u razgovoru sa jelkom Kacinom da nova vlast treba delima da ubrza evropske integracije i da političku volju pretvori u konkretne aktivnosti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Reforme ubrzavaju put ka EU

Izvor: Šumadija Press, 28.Avg.2012

Nastavak unutrašnjih reformi je najbolji način da Srbija ubrza puta ka članstvu u EU, rekao je Jelko Kacin.

Nastavak na Šumadija Press...

"Očekujemo početak pregovora sa EU"

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2012

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin razgovarao je danas sa premijerom Srbije i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem koji je izrazio očekivanje da neće biti novih uslova na evropskom putu Srbije. Kacin se susreo i sa potpredsednicom Vlade za evropske integracije Suzanom...

Nastavak na Vesti-online.com...

"Očekujemo početak pregovora sa EU"

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2012

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin razgovarao je danas sa premijerom Srbije i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem koji je izrazio očekivanje da neće biti novih uslova na evropskom putu Srbije. Kacin se susreo i sa potpredsednicom Vlade za evropske integracije Suzanom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Šta je Kacinu obećala Srbija?

Izvor: S media, 29.Avg.2012, 02:53

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin, koji je juče razgovarao sa nekoliko zvaničnika srpske vlade, uključujući premijera Ivicu Dačića, kazao je da su ga oni uverili da će Srbija promeniti odluku da ne učestvuje na regionalnim sastancima kojima prisustvuje Kosovo, izjavio je Kacinov...

Nastavak na S media...

Vlada će prionuti na posao

Izvor: Šumadija Press, 29.Avg.2012

Beograd uverio Kacina da će učestvovati na regionalnim sastancima, bez obzira na to kako će biti obeleženo Kosovo. Izvestilac EP danas završava posetu Srbiji.

Nastavak na Šumadija Press...

Postignut dogovor o predstavljanju Kosova

Izvor: Beta, 29.Avg.2012

BEOGRAD, 29. avgusta 2012. (Beta) - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin rekao je u sredu u Beogradu da je postignut dogovor o predstavljanju Kosova na medjunarodnim skupovima, ne iznoseći više d.

Nastavak na Beta...

Kacin: Postignut dogovor o predstavljanju Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Avg.2012

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin rekao je danas u Beogradu da je postignut dogovor o predstavljanju Kosova na međunarodnim skupovima, ne iznoseći više detalja. "Dogovor o tome kako će se predstavljati Kosovo je postignut", rekao je Kacin novinarima posle razgovora sa predsednikom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Kacin: Dogovor o predstavljanju Kosova

Izvor: RTS, 29.Avg.2012

Postignut dogovor o predstavljanju Kosova na međunarodnim skupovima, rekao izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin, ali nije izneo nikakve detalje. Na putu ka EU najvažnije da se Srbija posveti borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i nastavku reformi u pravosuđu, poručio...

Nastavak na RTS...

Kacin: Postignut dogovor o predstavljanju Kosova

Izvor: Blic, 29.Avg.2012

BEOGRAD - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin rekao je danas u Beogradu da je postignut dogovor o predstavljanju Kosova na međunarodnim skupovima, ne iznoseći više detalja. Jelko Kacin: Dogovor postignut, bez iznošenja detalja.."Dogovor o tome kako će se predstavljati Kosovo je...

Nastavak na Blic...

Srbija i Kosovo zajedno na sastancima

Izvor: SandzakPress.net, 29.Avg.2012

Srbija, Kosovo –   Kacin je godinama upozoravao da neučestvovanje nanosi štetu Srbiji Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin, koji je u srijedu razgovarao sa nekoliko zvaničnika srbijanske Vlade, uključujući premijera Ivicu Dačića, kazao je da su ga oni uvjerili da će Srbija...

Nastavak na SandzakPress.net...

Kacin: Postignut dogovor o regionalnom predstavljanju

Izvor: Beta Video, 29.Avg.2012

BEOGRAD - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin: Samoizolacija nikome ne koristi, postignut je dogovor o predstavljanju na regionalnim skupovima. (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Kacin: Srbija se mora posvetiti borbi protiv korupcije

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2012

BEOGRAD - Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin istakao je danas u Skupštini Srbije da je na putu ka članstvu u EU najvažnije da se Srbija posveti pitanjima borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i nastavku reformi u pravosuđu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Varga: Nastaviti ka EU

Izvor: Akter, 29.Avg.2012

Zamenik predsednika skupštinskog Odbora za evropske integracije Laslo Varga izjavio je u razgovoru sa izvestiocem Evropskog parlamenta Jelkom Kacinom da je došlo do usporavanja procesa evrointegracija Srbije, ali da postoji spremnost Odbora i Narodne skupštine da nastavi sa unutrašnjim reformama...

Nastavak na Akter...

Dačić alergičan na lekcije koje donose iz EU

Izvor: Večernje novosti, 29.Avg.2012

OBESHRABRUJUĆE izjave o napretku Srbije u reformama i malim šansama da dobijemo datum za početak pregovora sa Briselom do kraja godine, koje je posle niza sastanaka sa našim državnim vrhom izrekao izvestilac Evropskog parlamenta Jelko Kacin, ni na koji način neće uticati na oktobarski izveštaj...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.