Jagodinci protiv rezolucije o Srebrenici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2010, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodinci protiv rezolucije o Srebrenici

JAGODINA, BEOGRAD - Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković-Palma izjavio je da poslanici iz Jagodine u parlamentu Srbije "neće glasati" za rezoluciju kojom se osuđuje zločin u Srebrenici.

"Poslanici Aleksandar Janković iz Demokratske stranke, Petar Petrović i ja iz JS, nećemo glasati za rezoluciju, zastupaćemo interese građana Srbije, a posebno interese našeg pravoslavnog naroda - to je naša poruka onima koji traže da glasamo o ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dokumentu", rekao je Marković sinoć u prigradskom selu Voljevče, na otvranju Doma kulture, pred nekoliko stotina građana.

"Poručuju nam na velike pravoslavne praznike da kažemo kako smo mi Srbi genocidan narod, da smo u Srebrenici učinili zločin - ovi ljudi iza mojih leđa nikada neće reći da su Srbi činili genocid", rekao je Palma, pokazavši na čelnike političkih stranaka grada: DS, G17 plus, SPS, DS S, SPO, SRS i JS.

Marković, koji je često prekidan aplauzima, podsetio je da su Srbi proterani sa svojih ognjišta u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i sa Kosova i Metohije.

"Ako je bilo ratnog zločina, bilo ga je i na jednoj i na drugoj strani, a ne samo od starne Srba", rekao je Marković.

Korać: Glasaću za ako piše genocid

Predsednik Socijaldemokratske unije (SDU) Žarko Korać izjavio je danas da će u Skupštini Srbije glasati za deklaraciju o Srebrenici ako se ratni zločin nad Bošnjacima u tom gradu 1995. godine nazove genocidom.

"Glasaću za deklaraciju, jer verujem da je to bolje za budućnost u Srbiji. Za mene je bitno da u sadržaju piše da je to genocid i neću glasati ako to ne bude pisalo. To je najteži zločin koji postoji", kazao je Korać na Radio-televiziji B92.

On je dodao da bi bilo "ublažavanje" ako bi događaji u Srebrenici bili nazvani zločinom.

"Srebrenica je postala simbol rata. U Prijedoru je, recimo, bilo više žrtava, ali je zbog načina izvršenja tih nedela Srebrenica simbol rata", rekao je Korać.

Prema njegovim rečima, zbog najave predsednika Srbije Borisa Tadića o usvajanju deklaracija prvi put se "pojavila pukotina" u njegovim odnosu s premijerom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom i reakcije u RS su negativne.

On je ocenio da usvajanje rezolucija nije formalni uslov za evropske integracije Srbije, ali jeste "svakako nešto što će se gledati".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jagodinski poslanici protiv rezolucije o Srebrnici

Izvor: S media, 14.Jan.2010

Predsednik Jedinstvene Srbije i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković-Palma izjavio je da poslanici iz Jagodine u parlamentu Srbije „neće glasati” za rezoluciju kojom se osuđuje zločin u Srebrenici. ..„Poslanici Aleksandar Janković iz Demokratske starnke, Petar Petrović i ja iz JS, nećemo...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.