Isključivanje pegle na daljinu SMS-om

Izvor: S media, 24.Nov.2010, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isključivanje pegle na daljinu SMS-om

Kompanija ''Telekom Srbija'' predstavila je danas servis ''Home automation'' koji korisnicima omogućava da na lak i jednostavan način, za oko 2.000 dinara mesečno, kontrolišu aparate u svom domu dok su oni na nekoj drugoj lokaciji.

Direktorka marketinga i prodaje u toj kompaniji Jelena Stojanović je, na prezentaciji u okviru sajma telekomunikacija ''TELFOR 2010'', objasnila da, posle instaliranja uredjaja sa sim karticom, korisnik putem SMS poruke može da uključi ili >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << isključi klima uredjaj, svetlo, alarm ili peglu u svom stanu.

''Home automation'' servis je zasnovan na M2M (Maćine to Maćine) konceptu, koji omogućava komunikaciju različitih uredjaja putem telekomunikacione infrastrukture, objasnila je Stojanović.

M2M se najčešće koristi u logistici, bezbednosti, ali i u medicini, izmedju ostalog i za praćenje nivoa šećera u krvi, tako što se podaci od korisnika prenose na server, gde lekari posmatraju podatke, prate situaciju i reaguju u situacijama kada je to neophodno, istakala je Stojanović.

Prema njenim rečima, do 2020. godine, širom sveta će biti umreženo oko 50 milijardi raznih uredjaja.

Ukidanje poreza na mobilnu telefoniju

Stojanović je podsetila da je ''Telekom Srbija'' već ponudio nekoliko servisa koji su zasnovani na ovoj tehnologiji, kao što je ''Observer'' koji omogućava kontrolu poslovanja kroz praćenje dolaska i odlaska radnika sa posla.

Pilot projekat ove usuge je primenjen u jednom niškom obdaništu gde se registruje dolazak dece, a na osnovu registrovanog broja sprema se odgovarajuća količina obroka koji će biti posluženi u toku dana.

Ona je dodala da su, u saradnji sa kompanijom ''Ericson'' razvijeni servisi ''EcoBus" i ''BusTracker", koji omogućavaju praćenje kvaliteta vazduha i lokacije autobusa u javnom saobraćaju, a za sada su primenjeni na autobusnim linijama 16 i 24.

Korišćenjem senzora na vozilima javnog gradskog prevoza, nadgleda se kvalitet vazduha, temperatura, pritisak i vlažnost, a infrmacije su dostupne preko Interneta.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samo za mt:s korisnike - SMS pali klimu...

Izvor: Mondo, 24.Nov.2010

Zamislite da sa neke daleke plaže možete da uključite klima uređaj u svom stanu kako bi vas dočekala "debela" hladovina? To, i još nekoliko fantastičnih servisa, Telekom Srbija omogućava svojim korisnicima.

Nastavak na Mondo...

ISKLJUČI PEGLU SMS PORUKOM!

Izvor: Kurir, 24.Nov.2010

BEOGRAD - Kompanija "Telekom Srbija" predstavila je servis "Home automation" koji korisnicima omogućava da na lak i jednostavan način, za oko 2.000 dinara mesečno, kontrolišu aparate u svom domu sa drugog mesta...Direktorka marketinga i prodaje u toj kompaniji Jelena Stojanović je, na prezentaciji...

Nastavak na Kurir...

„Telekom": Paljenje i gašenje kućnih aparata SMS porukama

Izvor: Press, 24.Nov.2010

„Telekom Srbija" će u prvoj polovini naredne godine ponuditi uslugu kontrole kućnih aparata preko mobilnog telefona, koja će mesečno koštati oko 2.000 dinara. Ovom uslugom, preko SMS poruke, korisnici će i kada nisu u stanu, pa čak i kada su kilometrima...

Nastavak na Press...

Telekom najavio M2M servis

Izvor: NC magazin, 25.Nov.2010, 13:09

M2M - Machine to Machine predstavlja revolucionarno rešenje čija se osnovna ideja može ukratko predstaviti kao „mašine u službi građana”, a karakteriše ga jednostavna upotreba, smanjenje utroška vremena i novca, dok se intervencija čoveka svodi na minimum. ..Usluge razvijene prema ovom...

Nastavak na NC magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.